Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Uživajte u ovoj ukusnoj kombinaciji tjestenine i sočnog umaka s piletinom!

Sastojci:

300 g tjestenine
2 pileća filea, narezana na kockice
2 žlice maslinova ulja
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja bijelog luka, sitno nasjeckana
1 crvena paprika, narezana na trakice
1 žlica suhog origana
1 konzerva (400 g) pelata
sol i svježe mljeveni crni papar
1/4 šalice svježeg peršina, nasjeckanog,
parmezan ili grana padano

Priprema:

U velikom loncu prokuhajte vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i stavite sa strane. Na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi ili loncu.

Dodajte narezane pileće filee i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana, oko 5-7 minuta. Maknite piletinu iz tave i stavite je sa strane. U istu tavu dodajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dinstajte ih dok ne postanu mekani i staklasti, otprilike 3-4 minute. Dodajte narezanu crvenu papriku i suhi origano. Nastavite dinstati još 2-3 minute ili dok paprika ne omekša. Sada dodajte pelate i vratite piletinu u tavu. Promiješajte sve sastojke zajedno, smanjite vatru, pokrijte tavu i kuhajte 15-20 minuta, povremeno miješajući. Začinite solju i paprom. Umak s piletinom prelijte preko tjestenine, pospite peršinom. Po želji pospite naribanim parmezanom ili grana padanom.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.