![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/Punjene-tikvice.jpg)
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Uživajte u ovoj ukusnoj kombinaciji tjestenine i sočnog umaka s piletinom!
Sastojci:
300 g tjestenine
2 pileća filea, narezana na kockice
2 žlice maslinova ulja
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja bijelog luka, sitno nasjeckana
1 crvena paprika, narezana na trakice
1 žlica suhog origana
1 konzerva (400 g) pelata
sol i svježe mljeveni crni papar
1/4 šalice svježeg peršina, nasjeckanog,
parmezan ili grana padano
Priprema:
U velikom loncu prokuhajte vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i stavite sa strane. Na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi ili loncu.
Dodajte narezane pileće filee i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana, oko 5-7 minuta. Maknite piletinu iz tave i stavite je sa strane. U istu tavu dodajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dinstajte ih dok ne postanu mekani i staklasti, otprilike 3-4 minute. Dodajte narezanu crvenu papriku i suhi origano. Nastavite dinstati još 2-3 minute ili dok paprika ne omekša. Sada dodajte pelate i vratite piletinu u tavu. Promiješajte sve sastojke zajedno, smanjite vatru, pokrijte tavu i kuhajte 15-20 minuta, povremeno miješajući. Začinite solju i paprom. Umak s piletinom prelijte preko tjestenine, pospite peršinom. Po želji pospite naribanim parmezanom ili grana padanom.
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili