![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/Punjene-tikvice.jpg)
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Oblatne su već desetljećima jedan od najpopularnijih kolača, koje rado pripremamo za blagdane, kao i razne proslave. Pripremite ih po starinskom receptu i uživajte u neodoljivom kremi, dobro poznatog okusa iz djetinjstva.
Sastojci:
1 pakiranje oblatna
4 jaja
500 g šećera
2,5 dl mlijeka
250 g margarina
100 g čokolade
400 g mljevenog keksa
1 žlica ruma
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha
Priprema:
Jaja i šećer dobro izmutite pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri, kad proključa, dodajte 250 g margarina i miješajte dok se ne otopi pa dodajte čokoladu. Izmiješajte i maknite s vatre pa dodajte mljevene kekse, rum, vanilin šećer i mljevene orahe. Sve lagano izmiješajte. Slažite kremu na oblatne i dobro ih pritisnite te ostavite preko noći da se stisne.
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili