Starinski recept za oblatne s kremom koju svi volimo

Autor: T.Š.

Oblatne su već desetljećima jedan od najpopularnijih kolača, koje rado pripremamo za blagdane, kao i razne proslave. Pripremite ih po starinskom receptu i uživajte u neodoljivom kremi, dobro poznatog okusa iz djetinjstva.

Sastojci:

1 pakiranje oblatna
4 jaja
500 g šećera
2,5 dl mlijeka
250 g margarina
100 g čokolade
400 g mljevenog keksa
1 žlica ruma
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha

Priprema:

Jaja i šećer dobro izmutite pa dodajte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri, kad proključa, dodajte 250 g margarina i miješajte dok se ne otopi pa dodajte čokoladu. Izmiješajte i maknite s vatre pa dodajte mljevene kekse, rum, vanilin šećer i mljevene orahe. Sve lagano izmiješajte. Slažite kremu na oblatne i dobro ih pritisnite te ostavite preko noći da se stisne.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.