Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Neodoljive krpice sa zeljem: Najbolje su s domaćom tjesteninom
Krpice sa zeljem mnogima su jedno od omiljenih domaćih jela, a najbolje su kada sami pripremimo domaće tijesto. Slijedite recept i uživajte u sjajnom obroku!
Sastojci:
2 jaja
1-2 velike žlice ulja
200 g brašna
1 glavica slatkog kupusa
1 glavica crvenog luka
sol, šećer, ulje, papar
Priprema:
U brašno dodajte jaja, ulje i sol i sve ručno umiješajte. Pobrašnite podlogu i na njoj razvaljajte tijesto na oko 1 milimetar debljine. Razvaljano tijesto nožem narežite na kockice. Luk narežite na kockice i pržite na ulju. Očistite kupus i narežite ga na kockice te dodajte na prženje. U tavu dodajte šećer pa dinstajte dok kupus ne omekša. U posudu ulijte vodu i kada zakipi, u nju dodajte krpice pa kuhajte 5-7 minuta. Skuhane krpice stavljajte u posudu sa zeljem, dodajte vodu i sve zajedno još kuhajte dok voda ne ispari.