![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/Punjene-tikvice.jpg)
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Sočno punjenje u savršenom tijestu čini bučnicu neodoljivom. Kako bi ispala baš poput bakine, poslužite se jednostavnim trikom!
Sastojci:
35 dag svježeg kravljeg sira
35 dag posoljene i dobro ocijeđene buče
4 jaja
4 dl kiselog vrhnja
sol, papar
pola kilograma gotovih kora za savijače
10 dag rastopljenog maslaca
Priprema:
Naribajte buču, posolite je i ostavite sat vremena da odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i papra po ukusu. Svaku koru premažite otopljenim maslacem, rasporedite nadjev, zamotajte i slažite u nauljen lim. Nekoliko listića maslaca stavite po vrhu. Pecite oko 30 minuta.
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili