NEODOLJIVA BUČNICA: Uz jedan mali trik ispast će baš poput bakine!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Sočno punjenje u savršenom tijestu čini bučnicu neodoljivom. Kako bi ispala baš poput bakine, poslužite se jednostavnim trikom!

Sastojci:

35 dag svježeg kravljeg sira
35 dag posoljene i dobro ocijeđene buče
4 jaja
4 dl kiselog vrhnja
sol, papar
pola kilograma gotovih kora za savijače
10 dag rastopljenog maslaca

Priprema:

Naribajte buču, posolite je i ostavite sat vremena da odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i papra po ukusu. Svaku koru premažite otopljenim maslacem, rasporedite nadjev, zamotajte i slažite u nauljen lim. Nekoliko listića maslaca stavite po vrhu. Pecite oko 30 minuta.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.