MINT ČOKOLADNI BROWNIE: Opustite se uz neodoljivo osvježavajući desert!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Napravite ukusan i jednostavan mint čokoladni brownie i uživajte u neodoljivom osvježenju!

Sastojci:

12 dag margarina
12 dag čokolade za kuhanje
25 dag šećera
1 žličica vanilin šećera
2 jaja
7 dag brašna
prstohvat soli
Krema:
3 dag margarina
12 dag šećera u prahu
3 žlice slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta metvice
1/2 žličice jestive zelene boje za kolače
2-3 žlice mlijeka
Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
1 žlica margarina
1 žličica ulja

Priprema:

Na pari otopite margarin i čokoladu. Kada se potpuno rastope, skinite s pare i umiješajte šećer i vanilin šećer. Rashladite i u mlaku smjesu počnite dodavati jaja, jedno po jedno, i lagano ih umiješajte. Dodajte brašno i sol i umiješajte u smjesu da nema grudica. Izlijte smjesu u obloženi kalup. Stavite peći na 20-25 minuta na 160 °C. Ostavite biskvit da se ohladi. U zdjeli dobro
izmiksajte margarin dok ne postane potpuno kremast. Dodajte šećer i nastavite miksati pa dodajte slatko vrhnje i mlijeko. Dodajte ekstrakt metvice i par kapi zelene boje. Premažite kremu preko biskvita i ostavite u hladnjaku da se stisne. Na pari rastopite čokoladu i margarin s uljem. Rashlađenu glazuru prelijte preko kolača i ostavite u hladnjak da se stisne.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.