![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/Punjene-tikvice.jpg)
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Uz ove ćete se savjete pridržavati izreke "Grijeh je bacati hranu" i iskoristiti stari kruh na sasvim nov način.
Stari i osušeni kruh kod većine nas završi u kanti za smeće, no uz ove ćete se savjete pridržavati izreke “Grijeh je bacati hranu” i iskoristiti stari kruh na sasvim nov način.
Krušne mrvice
Stari kruh irzrežite na kriške i ostavite ih da se potpuno osuše. Potom ih usitnite u blenderu ili suhe kriške stavite u vrećicu i preko nje nekoliko puta prijeđite valjkom. Osim od kruha, krušne mrvice možete napraviti i od starog peciva.
Kockice za juhu
Kruh izrežite na tanke šnite, a njih na male kocke pa ih osušite. Kad skuhate juhu, ne stavljajte tjesteninu, već u tanjur ubacite malo sušenih kockica kruha.
Tost
Stari kruh možete iskoristiti i za doručak ili večeru tako što ćete napraviti tost od njega. Tost s maslacem i marmeladom i šalica kave brz je i jednostavan doručak.
Musaka od starog kruha
U dublji protvanj stavite stari kruh narezan na tanke šnite, a na njega pirjano mljeveno meso, pirjano povrće ili nešto treće po želji pa na to ponovno stavite kriške kruha. Nakon što ste sve složili, umutite dva jaja, malo mlijeka i kiselo vrhnje pa prelijte musaku. Na kraju posipajte ribanim sirom ili parmezanom.
Ukusan i brz desert
Stari kruh narežite na šnite ili kockice. Pomiješajte mlijeko, jaja, šećer, vanilin šećer, malo ruma i cimeta, naribanu koricu limuna, naribane jabuke i suho grožđe. Potom u protvanj složite red kruha i prelijte s pola smjese, poredajte drugi red kruha pa istresite drugu polovicu. Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili