![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/Punjene-tikvice.jpg)
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Pripremite ukusnu juhu od škampa i uživajte u neodoljivom okusu.
Sastojci:
500 g škampa (svježih ili smrznutih, oguljenih)
1 luk (sitno sjeckan)
2 češnja češnjaka (sjeckana)
2 mrkve (oguljene i narezane na kolutiće)
2 stabljike celera (narezane na kolutiće)
1 rajčica (narezana na kriške)
1 lovorov list
1 žlica maslinova ulja
1 l ribljeg temeljca
sol i papar po ukusu
svježi peršin (sitno sjeckan) za posipanje
Priprema:
Ako koristite smrznute škampe, odmrznite ih prema uputama na pakiranju. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak te pržite dok ne postanu mekani. Dodajte mrkvu, celer, rajčicu i lovorov list. Nastavite pirjati nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Ubacite škampe u lonac i pirjajte ih nekoliko minuta dok ne postanu ružičasti. Dodajte riblji temeljac, posolite i popaprite po ukusu. Pustite da juha zavri. Smanjite vatru i kuhajte juhu oko 15-20 minuta kako bi se okusi proželi. Maknite lonac s vatre. Uklonite lovorov list i bacite ga. Poslužite juhu toplu, posutu svježim peršinom.
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili