Juha od škampa: Užitak morskog okusa u laganom obroku

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite ukusnu juhu od škampa i uživajte u neodoljivom okusu.

Sastojci:

500 g škampa (svježih ili smrznutih, oguljenih)
1 luk (sitno sjeckan)
2 češnja češnjaka (sjeckana)
2 mrkve (oguljene i narezane na kolutiće)
2 stabljike celera (narezane na kolutiće)
1 rajčica (narezana na kriške)
1 lovorov list
1 žlica maslinova ulja
1 l ribljeg temeljca
sol i papar po ukusu
svježi peršin (sitno sjeckan) za posipanje

Priprema:

Ako koristite smrznute škampe, odmrznite ih prema uputama na pakiranju. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak te pržite dok ne postanu mekani. Dodajte mrkvu, celer, rajčicu i lovorov list. Nastavite pirjati nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Ubacite škampe u lonac i pirjajte ih nekoliko minuta dok ne postanu ružičasti. Dodajte riblji temeljac, posolite i popaprite po ukusu. Pustite da juha zavri. Smanjite vatru i kuhajte juhu oko 15-20 minuta kako bi se okusi proželi. Maknite lonac s vatre. Uklonite lovorov list i bacite ga. Poslužite juhu toplu, posutu svježim peršinom.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.