Foto: CROPIX

Istina o porijeklu: Malo tko zna je li Slavica Ecclestone Srpkinja ili Hrvatica

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Bivša manekenka i jedna od najpoznatijih Hrvatica, Slavica Ecclestone, više od desetljeća nakon razvoda odbacila je slavno prezime. Prema natpisima u zemljišnim knjigama, upisala se pod drugim prezimenom.

Nije uzela ni svoje djevojačko prezime Radić, već se sad preziva Malić. Osim u Velikom Zatonu, gdje se i upisala pod novim prezimenom, Slavica ima kuću i u Rijeci.

I dalje se vode dvojbe

No oko ove nekadašnje manekenke i dalje se vode neke dvojbe. Naime, iako se deklarira kao Hrvatica, u njenoj prošlosti postoje i druge nacionalnosti. Odrasla je upravo u Rijeci, no njeni roditelji nisu Hrvati.

Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Slavica je kći Jove Radića i Ljubice Malić. Kao što se možda da naslutiti iz očevog imena, roditelji su joj srpski državljani. Otac je odrastao u Maglajanima, a majka u Riječanima, te su se zajedno preselili u Rijeku netom prije njenog rođenja.

Većinu djetinjstva u očevom selu

Nedugo nakon što su dobili Slavicu, roditelji su preselili nazad u Srbiju, stoga je Slavica većinu djetinjstva provela u očevom selu. Gledajući ove činjenice, ne čudi što se mnogi vjerojatno pitaju koja je istina o njenom podrijetlu.

Najbogatija Hrvatica napadnuta u svom domu, napadači je ozlijedili i pobjegli




Podsjetimo, prezime Ecclestone stekla je udajom za bivšeg čelnog čovjeka Formule 1, Bernieja Ecclestonea. Par se upoznao 1981. godine na jednoj utrci, a vjenčana zvona začula su se četiri godine kasnije.

Dom vrijedan 10 milijuna funti

Suprugovo prezime nosila je do razvoda, koji je uslijedio 2009. godine. O krahu braka prvi su doznali britanski mediji, i to kada se saznalo da se Slavica iselila iz njihovog zajedničkog doma vrijednog 10 milijuna funti.

Daliću su trebale dvije medalje na svjetskim prvenstvima da pokaže svoje drugo lice




“Što ja imam od njega? Dođe s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može mirno sjediti ni dvije minute. Ne zanima ga ništa osim posla. Nema hobije i druge ljude smatra dosadnima,” navela je Slavica kao razloge razvoda.

Nedavno je medijima također odjeknula vijest o njenoj promjeni prezimena. U zemljišnim knjigama se u svibnju ove godine upisala kao vlasnica kuće u Velikom Zatonu pod imenom Slavica Malić.

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.