Foto: Josko Supic / CROPIX

Huljić ponovno dokazao zašto ima najbolji nos za mlade nade: Povijest se s Lasagnom ponovila

Autor: G.B.

Jedan od najvećih glazbenih mozgova na ovim prostorima, skladatelj Tonči Huljić prokomentirao je nastup Baby Lasagne i osvajanje drugog mjesta na Euroviziji.

“Sve što sam kazao mogu sad opet potvrditi i tako je i bilo. Baby će pobijediti po glasovima publike, a žiri će se okrenuti Francuskoj ili Švicarskoj. Prvenstveno Švicarskoj radi situacije kakva inače vlada na Eurosongu, da tako budemo politički korektni”, rekao je jučer za RTL Danas i otkrio kakvu karijeru predviđa Baby Lasagni.

“Prvo treba znati da je on već ima, ali to je samozatajna, skromna, beskrajno normalna, opterećujuće normalna osoba. Kako bih vam kazao, jednostavno te opterećuje da netko može biti tako normalan, stabilan i pribran. A to on je. Ono što je najbitnije, poruka koju on svojom pojavom donosi i hrvatskoj javnosti, ali donio je i Europi. Pokazao je kako čistoća duše, dobrota, skromnost i poniznost mogu polako početi transformirati ovu civilizaciju koja se urušava”, rekao je Tonči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danas.hr (@danas.hr_)




I prije dvije godine prepoznao je pjevača kojeg žiri nije

Podsjetimo, da je Huljić uvijek korak ispred svih dokazuje i situacija od prije dvije godine kada je na rezervnoj listi za Doru prepoznao 30-godišnjeg talentiranog mladog glazbenika s otoka Čiova, Karla Vudrića.

Vudrić je tada, 2022. godine, kada su na Dori nastupila imena poput Mile Elegović, Tie, Elle Orešković i Erica bio u potpuno identičnoj situaciji kao Baby Lasagna. Bio je prva rezerva s pjesmom “3AM”, koja u trenutku pisanja ovog teksta na YouTubeu ima 41.000 pregleda, dok remix iste pjesme s poznatim Tom Martinom ima preko 400.000 pregleda. Jednako kao Purišić, odlučio je nastupiti pod, možda ne tako pamtljivim pseudonimom, Wzolf.

Ipak, Huljić je prepoznao Karlov talent te ga je pozvao u Madre Badessu, a dao mu je povjerenje i za svoj najveći projekt pa Karlo tako danas uz Hanu Huljić Grašo i Lorenu Bućan pjeva u Misi Mediterani, prvoj pop-misi na svijetu. Podsjetimo, Huljić je za snimanje reklame za svoju najnoviju liniju pića angažirao upravo Lasagnu.




“Bio je to drugi mjesec. Lovio sam lignje ispred lučice u Okrugu. Tu noć sam uhvatio dvije ili tri. U jednom trenutku mi zvoni telefon. Nepoznat broj. Inače se ne javljam na nepoznate brojeve. Vrag mi nije dao mira i ljigavim sam rukama ‘proguglao’ broj i došao do Tonike d.o.o. Upalio sam glazbu i nastavio loviti. Tada mi se upalio kliker! ‘Huljić, čovječe’. Uzeo sam mobitel nazad i počela me biti ‘trta’. Bio sam uzbuđen. Tonči Huljić zove. Ne zove svaki dan Tonči Huljić. Pogotovo ne nekoga iz Okruga. Javi se on meni i pita me ‘di si’. Odgovaram mu – ‘na brodu’. Pao mu je mrak na oči i rekao je: ‘Ajme, i ti si išao navigavati’. Odgovorim mu – ‘Ne, ne, tu sam. U lučici. Lovim lignje. Odgovara: ‘Super. Sutra dolaziš u Split” i ostalo je povijest”, rekao je Karlo u jednom jedinom intervjuu koji je dao nakon The Voicea.

FOTO: Cropix

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.