FOTO: YouTube Screenshot

Hrvati su bili zaluđeni ovim Grkinjama, a jedna se jedva oporavila od velike tragedije

Autor: G.B.

Brojni obožavatelji Eurosonga, najpoznatijeg svjetskog glazbeno-scenskog spektakla se zadnjih nekoliko tjedana intenzivno prisjećaju eurovizijske povijesti. Iz tog smo se razloga i mi odlučili prisjetiti dviju djevojaka koje su se svojom energijom, karizmom i nevjerojatnim nastupom zauvijek upisale u anale.

Riječ je, naime o grčkim predstavnicama, Heleni Paparizou i Kalomiri. Helena je Grčku na Eurosongu predstavljala 2005. godine s pjemom “My number one” te je, proročanski – i završila na prvom mjestu, odnijevši pobjedu.

Tri godine kasnije, simpatična Kalomoira u Beogradu je pokušala ponoviti uspjeh Helene Paparizou, no završila je treća, iza Rusije i Ukrajine. Hrvatska je te 2008. godine na Eurosong poslala Kraljeve ulice.

Zbog tragedije umalo prestala pjevati

Dana 29. listopada 1998. dogodila se tragedija koja je psihički utjecala na Helenu. Naime, 13 njezinih bliskih prijatelja je poginulo u požaru u noćnom klubu u Gothenburgu tijekom hip hop zabave. Osim njih je stradalo još 50 ljudi dok ih je više od 200 ozlijeđenih. Paparizou bi bila na tom tulumu da je majka udovoljila njezinim molbama i pustila ju. Nakon stravične tragedije Helena je na neko vrijeme prestala pjevati.

Srećom, na nagovor braće uspjela se vratiti glazbi. Nakon Eurosonga, nizala je glazbene uspjehe, no 2008. se našla na meti zločestih kritika o svom izgledu. Naime, dobila je 10-ak kilograma i smetali su je komentari te je odgovorila na prozivke da je ona pjevačica, a ne manekenka. Nakon toga je drastično smršavila i grčki mediji su pisali da ima vrstu anoreksije koja uzrokuje mršavljenje u trenucima nervoze.

Kopirala hrvatskog predstavnika na Eurosongu i izbezumila gledatelje: ‘Nismo trebali gledati’




Posljednjih je nekoliko godina članica žirija grčke verzije televizijskog showa “The Voice”, a od 2015. je u braku s inženjerom Andreasom Kapsalisom. Par se vjenčao u tajnosti, a svoj su ljubavni odnos započeli u listopadu 2012.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.