Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Hrvati pohvalili potez Baby Lasagne prema Plenkoviću: ‘Ima više vrijednosti od svih političara’

Autor: I.D.

Vlada je na otvorenom dijelu sjednice raspravljala o prijedlogu odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. Tehnička Vlada odlučila je Marku Purišiću dodijeliti 50.000 eura zbog njegovog uspjeha na Eurosongu te promidžbu Hrvatske. Andrej Plenković, tehnički premijer, čestitao mu je na drugom mjestu na tom natjecanju te dodao kako se radi o najvećem uspjehu Hrvatske.

Međutim, Baby Lasagna se oglasio na Instagramu i obznanio da taj novac neće prihvatiti. Naveo je i razloge. “Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50 tisuća eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, započeo je Marko.

Podsjetimo, Plenković je prije objave Lasagne poručio: “Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku, i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspjeha jednog mladog čovjeka i mi mu zaista želimo puno, puno uspjeha u daljnjem radu.” Usporedbe radi, Vlada olimpijsko zlato u pojedinačnim sportovima nagrađuje s 27.650 eura, svjetske prvake u olimpijskim sportovima na prvenstvima koje se održavaju svake četiri godine s 15.950 eura, a na onima koje se održavaju svake dvije godine s 14.350 eura. Toliko su dobili hrvatski vaterpolisti za zlato na ovogodišnjem SP-u u Dohi.

Foto: Ivana Grgic CROPIX

‘Zaslužio si i više, ali tvoje srce je puno veće’

Hrvati su na društvenim mrežama odmah pohvalili potez Baby Lasagne. “Mladi čovjek je od početka pokazao da je čovjek pošten sa srcem i dušom, ali trebali su mu dati puno više no naravno njima bi manjkalo u njihovim džepovima”, “Neka su mu odali priznanje za zaslugu koju je učinio HR iako je to napravio sebi za zadovoljstvo, radi što voli, dobro radi i neka tako nastavi a promocija RH i turizma je velika i to će se svakako mnogima isplatiti! Dečko je ponos svima nama”, pisali su.

“Bravo, bravo, svaka čast, novac koji donira Plenković nije iz njegovog džepa nego poreznih obveznika. Bog ti dao zdravlje, sve si stekao svojim radom, a ne podrškom vlastodržaca i hvala ti da si taj novac donirao u humanitarne svrhe. Nije bogat koji ima, nego onaj koji daje, ali svoje ne tuđe”, “Zaslužio si i više ali tvoje srce je puno veće. Bravo, Marko”, “Bravo Marko, tako se drži lekcija pravomoćno osuđenoj zločinačkoj organizaciji i njihovim jatacima”, dodali su Hrvati.

Baby Lasagna odbio Plenkovićeve novce: ‘Ne mogu to prihvatiti iz više razloga, evo jednog’




“Nadam se da će vladajući to stvarno i uplatiti tamo gdje si tražio, a ne opet u svoj džep”, “Tako sam ga i procijenila. Svaka ti čast, uzimaš samo što si zaradio sam svojim trudom a ostatak koji si sporedno zaradio donacije”, “Svaka čast, primjer i za političare i ostale bilo bi super kad bi bilo vise takvih divnih ljudi”, “Što reći o ovom mladom čovjeku koji nas je sve oduševio. Bravo dragi mladiću i sretno ti u životu i u tvojoj glazbenoj karijeri”, “Roditelji ovog mladića su pravi primjer kako se odgaja dijete. Vjerujem da bi taj dečec bio pravi političar jer on sam ima više vrijednosti od svih političara zajedno”, komentiralo se.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.