Foto: Instagram

FANOVI SLAVE, VRATILA SE ABBA! Imaju novi album, pogledajte kako izgledaju i zvuče nakon 40 godina!

Autor: Š. P.

Spektakularna press konferencija potvrdila je višetjedna nagađanja – legendarna grupa Abba izdaje novi album nakon 40 godina. Bit će objavljen 5. studenog i sadržavat će deset potpuno novih pjesama, od čega su dvije premijerno puštene na pressici te nakon toga postavljene na streaming platforme.

Kvartet se raspao 1982. godine, a 2018. su se našli na dogovoru za virtualnu turneju te za tu priliku odlučili snimiti nekoliko novih pjesama. “U početku se radilo o samo dvije pjesme. Onda smo rekli, pa, mogli bismo ih napraviti još nekoliko”, rekao je na press konferenciji Benny Andersson.

Prva objavljena pjesma se zove “I Still Have Faith In You” i govori o posebnoj povezanosti između članova benda. “Kad nam ju je Benny odsvirao, znao sam da je o nama. To je jače od bilo kakve mašte, činjenica da ćemo nakon 40 godina izdati album te i dalje biti najbolji prijatelji, uživati u međusobnom društvu i imati potpuno povjerenje”, objasnio je Bjorn Ulvaeus.

Poslušajte novu pjesmu Abbe!

Druga pjesma, “Don’t Shut Me Down”, zapravo je mini-melodrama o ženi koja se partneru vraća godinama nakon što ga je ostavila. Album koji izlazi baš uoči blagdana će, najavili su autori, sadržavati i jednu božićnu pjesmu. “Mislim da je odlična. Potrudili smo se koliko smo mogli, s obzirom na našu dob”, našalio se Benny.

Fanovi Abbe s godinama su izgubili nadu u ponovno okupljanje benda. Još 2000. godine svi su članovi jednoglasno odbili milijardu dolara, koliko im se nudilo za povratničku turneju, piše BBC. Godine 2013. Agnetha Fältskog je priznala medijima da je Abbu bolje ostaviti u prošlosti. “Starimo, živimo drukčije živote”, rekla je tada.




 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)




Na press konferenciji je, pak, priznala da nije znala što očekivati kad su se 2018. godine našli na druženju. “Bennyjev studio je prijateljsko, sigurno okruženje i prije nego što sam se snašla, počela sam uživati”, izjavila je Agnetha.

Nove pjesme biti će izvedene i na novoj virtualnoj turneji benda nazvanoj “Abba Voyage”, koja će iduće godine započeti u posebno izgrađenoj areni u istočnom Londonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)

Svirat će šest večeri tjedno, a bit će predstavljene digitalne verzije članova Abbe, uz pratnju deseteročlanog benda koji izvodi 22 njihova najveća hita. Ulaznice će biti u prodaji 7. rujna, a premijera je najavljena za 27. svibnja.

Pogledajte mini dokumentarac o ponovnom okupljanju benda!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.