Foto: Facebook

Evo gdje je danas ‘mali Mate’: Nakon Letećeg odreda započeo neočekivanu karijeru

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Hrvatski pjevač Minja Jovičić prije nešto više od 20 godina postao je jedno od najpoznatijih imena u zemlji. Tada je sa kultnim sastavom Leteći odred snimio pjesmu ‘Ja sam mali Mate‘, koja se i dan-danas rado pjeva diljem zemlje. Upravo pod imenom ‘mali Mate’ Minja je u međuvremenu i djelovao na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Danas Minja ima 32 godine, a nakon Letećeg odreda okrenuo se sasvim drugačijoj karijeri. Radi, naime, kao fizioterapeut u Domu zdravlja Donji Miholjac te je otac dviju djevojčica. Kroz ambulantu mu, kaže, otprilike prođe 40 pacijenata dnevno, od kojih ga barem nekoliko prepozna kao onog malog dječaka iz pjesme.

“To je bio moj poziv. Mislim, sve što radim shvaćam kao poziv. Kad sam kao klinac razmišljao što raditi, taj mi se posao činio najhumanijim. U današnje vrijeme je teško reći da radite neki posao jer ga volite, uglavnom je to jer morate. A ja zaista svoj posao volim od samih početaka. Predivno se osjećam kad pomognem nekome”, priznao je za domaće medije.

Uz zdravstvenu karijeru i dalje nalazi vremena za glazbu

Iako ima hvalevrijedan posao u zdravstvu, glazba mu je i dalje prva ljubav. Fizioterapiju je zavolio upravo zbog nje, a tijekom karijere održao je puno koncerata humanitarne naravi. Fizioterapiju je stoga vidio kao prikladan poziv, a uz nju je svejedno našao vremena za nastupanje sa sastavom Vanilla bend, s kojim pjeva po svadbama diljem zemlje.

Fotkanje koje spominje Turudić, Josipi nije strano: Ne bi joj bilo prvi put




Podsjetimo, osim hita “Ja sam mali Mate”, snimio je i istoimeni album, a bio je i trostruki pobjednik nekad popularnog Turbo Limach Showa. A upravo nakon tog showa upoznao je frontmena Letećeg odreda Denisa Dumančića. S njime se redovito ima prilike vidjeti na obiteljskim okupljanjima, budući da je u braku sa njegovom nećakinjom.

Svojedobno se kratko okušao i u glumi, te je prvu veliku ulogu dobio u filmu ‘Duga mračna noć’ redatelja Antuna Vrdoljaka. Osim toga se donedavno bavio rukometom, a do prije dvije godine vodio je školu rukometa u Valpovu. Iako mu je to sasvim dobro išlo, promjena prioriteta natjerala ga je da se posveti obiteljskom životu u kojemu danas uživa.




 

 

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.