FOTO: Pixabay / Ilustracija

Donosimo niz savjeta kako maksimalno uštedjeti prilikom organizacije vjenčanja

Autor: G.B.

Planiranje vjenčanja može biti jedan od najljepših, ali i najskupljih događaja u životu. Međutim, postoji niz strategija koje možete primijeniti kako biste maksimalno uštedjeli novac, a ipak imali predivan i nezaboravan dan.

Donosimo deset savjeta koji bi vam mogli pomoći pri organizaciji vjenčanja, koje ne mora nužno biti najstresniji dan u životu niti dan koji će vas baciti u nekoliko godina kredita.

Prvi korak u uštedi novca je definiranje realističnog budžeta i njegovo poštivanje. Razmislite o tome što vam je najvažnije i rasporedite novac prema prioritetima.

Foto: Unsplash

Lokacija i broj gostiju

Prvi korak u uštedi novca je definiranje realističnog budžeta i njegovo poštivanje. Razmislite o tome što vam je najvažnije i rasporedite novac prema prioritetima.

Ono na što brojni mladenci zaborave jest činjenica da odabir lokacije može značajno utjecati na ukupne troškove. Razmislite o alternativama poput vjenčanja na livadama u šatoru, dvorišta prijatelja i rodbine umjesto luksuznih hotela ili čak dvoraca.

Dakako, vjenčanja su često skuplja tijekom ljeta i vikendom. Razmotrite opciju organiziranja vjenčanja izvan sezone ili u danima kada su cijene niže. Bitan je i broj gostiju. Manji broj gostiju znači manje troškova za hranu, piće i prostor. Pozovite samo najbliže prijatelje i članove obitelji kako biste smanjili troškove.

FOTO: Pixabay

Ukrase izradite sami

Umjesto da kupujete skupe pozivnice i dekoracije, razmislite o samostalnoj izradi. Postoji mnogo ideja na internetu koje vam mogu pomoći da stvorite jedinstvene i lijepe elemente vjenčanja.




Razmislite o alternativama za cvijeće. Svježe cvijeće može biti izuzetno skupo, pogotovo ako se radi o rijetkim ili egzotičnim vrstama. Razmotrite alternativne opcije poput umjetnog cvijeća, suhog cvijeća ili biljaka koje možete sami uzgajati.

Nemojte se ustručavati tražiti popuste od dobavljača i prostora za vjenčanje. Mnogi pružatelji usluga su fleksibilni, pogotovo ako rezervirate unaprijed ili ako imate veći broj usluga.

Foto: Unsplash

Bend zamijenite DJ-jem i ograničite alkohol

Umjesto velike i skupe torte, razmislite o manjoj torti za rezanje koja će biti dostatna za sve goste, a za ostale goste odaberite alternativu poput kolača ili cupcakesa.




Alkohol može biti jedan od najvećih troškova na vjenčanju. Zato, probajte se pozabaviti o tome da ograničite izbor pića ili ponudite samo određene vrste alkohola kako biste smanjili troškove.

Prvi ples hrvatskih mladenaca postao viralan, ljudi u suzama: ‘Rasuo me video na dijelove’

Umjesto angažiranja profesionalnog benda ili DJ-a, razmislite o stvaranju vlastite playliste glazbe koju možete reproducirati putem zvučnika. To će vam omogućiti kontrolu nad glazbenim odabirom i uštedjeti novac.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.