Dina pripremila ‘VRHUNAC BOLNIČKE KUHINJE’ pa ispala iz Masterchefa!

Autor: M. Marić

Žiri je ove epizode odlučio nikoga ne isticati po kuharskoj uspješnosti.

Nakon polovice showa Dina je dočekala svoj kraj u Masterchefu. “Tvoje kuhanje je prilična konstanta, to nije loše za jedan amaterski nivo, međutim ova grupica ovdje postaje sve više i više bazen s morskim psima. Svatko tko je malo slabiji će prije ili kasnije stradati”,  bio je Dinov komentar na Dininu eliminaciju iz showa.

Iako tvrdi kako je predosjećala da bi mogla napustiti show, u njoj je ipak tinjala nada da će ostati barem još malo. No, nakon Stres testa i ta se nada ugasila. „Dobro je Dino rekao, svi koji smo tu smo ostali dobro kuhamo i sada je samo pitanje dana, netko mora pobijediti.“ izjavila je Dina nakon ispadanja.

Tema izazova Test kreativnosti je bilo zdravo kuhanje i povratak u djetinjstvo – kandidati su se morali sjetiti jela i namirnica koja kao djeca nisu voljeli i napraviti zdravi tanjur koji bi odgovarao i njima kao i djeci općenito. Ante, kao pobjednik Testa osjetila u prošloj epizodi, kao glavnu namirnicu odabrao je poriluk koja mu je danas jedna od dražih namirnica. Na kušanju je žiri ostao pomalo razočaran jelima kandidata.

Radovan je zaključio da čim je kandidatima Damoklov mač nad glavom, odmah kuhaju loše dok je Andrej kazao: “Više nego obroci prilagođeni djeci izgledaju mi obroci kuhani od strane djece. Taman kad se ponadamo da netko može nešto dobro složiti na tanjuru – nastane krah!”

Žiri je ove epizode odlučio nikoga ne isticati po kuharskoj uspješnosti te je Andrej razočarano dodao: “Mislim da danas u Stres testu ima premalo slobodnih mjesta!” Ante, koji je odabrao poriluk, na kraju ga je u jelu zanemario i više istaknuo artičoku što mu je Dino itekako zamjerio. Mišel je radila bakinu heljdinu kašu što je na kraju ispao dobar tanjur, ali Andrej je istaknuo da je ipak prejednostavan za sat vremena kuhanja. „Kada sam te gledao što radiš i kada sam vidio tanjur sam mislio da je ovo jelo kojemu nedostaje nekakva poanta. To je ustvari dobar tanjur!“ kazao je Dino, a Radovan se nadovezao: “Pozdrav baki, ovo je jako fino.”  Dino je Ivi zamjerio što je podredila sadržaj formi, a Radovan joj je poručio: “Mene ne može impresionirati ljepota, ali okus da. Uspjela si skuhati  jako fino jelo!” Zanimljiv obrat dogodio se s Robertom koji je uvijek do sada dobro kuha. Dino mu je rekao kako mu je koncept tanjura nejasan, a Radovana je posebno naljutilo to što je Robert spojio rižoto, ribu mol i kravlji sir. Jednako nezadovoljni bili su i s Ratkom koji je bio čvrsto uvjeren kako je ovoga puta uspio. „Uz najbolju volju, cijeneći trud, ovo po meni ne valja!“ kazao mu je Radovan. Darijevo varivo Dino je odbio probati jer je bilo prekuhano, a za drugi tanjur koji je bio imitacija jela nedavne gošće, Dino je komentirao: „Makar je ovo imitacija, to je ipak pomak za tebe!“  dok je Zvjezdani rekao kako joj jelo i nije najbolja kombinacija.

Zanimljivo kušanje bilo je Ivanonog tanjura dok je Dino izjavio kako će „početi lupati glavom od zid“, a Radovan je dodao kako bi bila apsolutna zvijezda bolničke kuhinje, dok je Dinin tanjur opisao kao: “Vrhunac bolničke kuhinje!”
Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.