Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Plenković pun samopouzdanja odgovorio zašto se neće sučeljavati: ‘Kapitulirao je’

Autor: B. D.

Premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković u utorak (9. travnja) sudjelovao je na druženju s građanima u Kozari Boku u Zagrebu prilikom čega je dao izjavu vezanu uz nadolazeće parlamentarne izbore.

Plenković je istaknuo postignuća njegove Vlade, dok je istovremeno napao predsjednika Zorana Milanovića, bivšeg premijera: “Izvukli smo se iz smeća gdje ga je Milanović ostavio 2016. na razinu gdje se potvrda odgovornom upravljanju financijama vidjela i prilikom izdanja narodne državne obveznice.”

Komentirao je i raspravu Milanovića i HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koja traje već duže vrijeme. “Mislim da je najprije pitanje kakvo je to ponašanje nekoga tko je formalno predsjednik Republike, što je prestao biti kad se pojavio na Odboru SDP-a, krši sve ustavne propise, zakone, prijeti kaznenim progonom. Pitanje je kako netko takav može biti na odgovornoj poziciji. Ove četiri i pol godine vidjeli smo samo vulgarnost, primitivizam, govor mržnje i optužbe u kojima jasno govori da bi instrumentalizirao tijela kaznenog progona. To su dva svijeta, ne dvije Hrvatske. Sramota je za Hrvatsku da imamo ovakvo neustavno uplitanje u izbore nekoga tko je uskoro bivši predsjednik. Milanović bi se trebao baviti gđom Merzel, g. Kovačevićem i njegovim jatacima”, rekao je Plenković i iskoristio priliku da pitanje zaokrene u smjeru kritike Milanoviću. “Očito se svaki dan budi i lupeta bez veze, ide kao protuha po Hrvatskoj umjesto da se drži zakonskih odredbi”, dodao je.

Foto: Nera Simic / CROPIX

’Sučeljavali bismo se da imamo s kim’

O sučeljavanju s Nikolom Grmojom rekao je: “Sučeljavali bismo se da imamo s kim. Grbin je kapitulirao prije formalne kampanje, Milanović krši Ustav, a politička sitnež poput Mosta nije netko s kim bismo se mi sučeljavali”, komentirao je u svom stilu prozvavši slabosti političkih suparnika.

Milanović kaže da je Butković budući predsjednik HDZ-a: ‘Balvan mu je u oku’

Najavio je financijsko izvješće koje će danas predati kolege iz tajništva. Kaže da su u kampanji potrošili nešto više od 900.000 eura. Rekao je i da će se u Splitu održati veliki skup na Rivi na dijelu kojim upravlja Lučka uprava, a ne Grad Split.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.