Foto: CROPIX

Kako će mu odgovoriti na ovu provokaciju? Nađi udario tamo gdje je najosjetljivija

Autor: Dnevno.hr

Čini se da je stigao kraj drami između predsjednika Fokusa Davora Nađija i Marije Selak Raspudić. Podsjetimo, Nađi je neki dan prozvao Mostovku da mu je ukrala slogan “glas razuma” i stavila ga na svoje plakate.

“Ljudi, birajte originale, a ne kopije! Ne znam jel nas namjerno kradu ili samo malo sporije kopčaju… Već mi postaje smiješno koliko nas druge stranke kopiraju i/ili kradu. Najnoviji primjeri su Peđa Grbin i Most. Peđa Grbin je okupljanju lijeve oporbe (prije nego je Milanović ušao u priču) dao slogan ‘Za bolju Hrvatsku’ što ne bi bilo sporno da mi nismo taj slogan objavili tri mjeseca ranije. Sada vidimo i Most je ‘posudio’ naš novi slogan – ‘Glas razuma’.

No to nije ništa novo. Isto tako nas kopiraju i po politikama, sa zakašnjenjem. Podsjetimo, prvi smo ukidali prirez, pa su nas onda i drugi krenuli kopirati. Neki odmah, a HDZ recimo pet godina kasnije”, napisao je Nađi na Facebooku.

Pouzdan glas?

No, u samo nekoliko dana došlo je do preokreta, a Selak Raspudić je, otkriva predsjednik Fokusa, promijenila svoj slogan.

“Hvala Mariji Selak Raspudić što je maknula slogan koji nam je ukrala te više nije ‘glas razuma’ na plakatu (lijevo je novi plakat, desno stari). Sve me više pozitivno iznenađuju njezini zadnji postupci. Recimo to što je prekjučer na sučeljavanju izjavila da je ZA pravo žene na pobačaj. Nažalost sad je se i njezini odriču jer nije članica stranke i kažu da ni njima nije glas razuma”, napisao je Nađi u petak.

Inače, Nađi se ovdje referira na nedavnu izjavu Selak Raspudić na predizbornom sučeljavanju u N1 debati gdje su sudjelovale i Branka Lozo (Domovinski pokret), Nina Obuljen Koržinek (HDZ), Biljana Gaća (SDP-Rijeke pravde) i Morena Lekan (Možemo). Lozo i Mostovka su se tijekom rasprave razišle se po pitanju prava na pobačaj kojeg Selak Raspudić smatra temeljnim ljudskim pravom, dok se Lozo s tim ne slaže.




Mostovo ideološko lutanje može ih doći glave: Selak Raspudić šokirala članstvo izjavom o pobačaju

Izjava je to koja je poprilično odjeknula, a kad se tomu doda izjava o ‘ideološkom moratoriju’ nakon izbora od koje se njezin suprug Nino Raspudić nikako ne može oprati, još jednom se nameće veliko pitanje o ideološkoj i političkoj srži stranke koja se postavlja kao stožernu konzervativnu stranku na desnici. S obzirom da su stavovi prema mnogima ključnih Mostovih ljudi, bračnog para Raspudić, takvi da su spremni na prihvaćanje lijevih politika zbog lova na političke poene, čini se kako su godine Mostovog lutanja i traženja stranačkog programa zapravo pravi prikaz politike te stranke.




“Oni su tipični ljevičari, a mi smo ih stvorili u političkom prostoru. Raspudići su kao konzervativci, a znamo da je Nino istrčao s riječima koje su protumačene kao da smo otvoreni za suradnju s ljevicom da se sruši HDZ, a Marija ima stav o pobačaju kakav ima. Vidjet ćemo u srijedu što će reći birači, ako doživimo neki debakl kako neki od analitičara najavljuju, zna se tko će biti odgovoran”, smatra izvor portala Dnevno, jedan od doajena stranke.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.