Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvati odgovorili tko će sastaviti vladu: ‘Sve ostalo je državni udar’

Autor: I.G.

Portal Dnevno proveo je veliku anketu na Facebooku u kojem smo ljude pitali jesu li zadovoljni rezultatima jučerašnjih izbora, a mišljenja su bila podijeljena. Dok su neki zadovoljni rezultatom HDZ-a, neki za njihove članove nisu birali riječi te su ih počastili uvredama.

“Izbori su gotovi, zna se koliko je tko osvojio mandata, a sada slijede pregovori”, rekli smo u anketi, a vi ste odgovorili: “Pobjednik normalno! Sve ostalo je državni udar”, stoji u jednom od komentara.

“Neka Vladu sastavi HDZ, ima veliku podršku građana i to treba poštivati. Oporba neka bude. Neka vide svoj poraz i za četiri godine na popravni. Rijeka pravde u mulju”, rekao je jedan komentator.

Izbori su gotovi, zna se koliko je tko osvojio mandata, a sada slijede pregovori.

Posted by Dnevno.hr on Thursday 18 April 2024

 

‘Idemo ponovno na izbore’

Bilo je i onih koji su predvidili da će Vladu sastaviti HDZ, DP i Most, iako su Mostovci rekli kako ne žele niti s jednima niti drugima. “Bitno je da to sigurno neće crveni Kmeri”, napisao je još jedan pratitelj portala Dnevno.




“Nadam se nitko i da idemo ponovno na izbore”, napisao je jedan pratitelj, a mnogi su se složili s njim. “Nešto mi ovdje smrdi. Mislim da mladi nisu toliko glupi kao sto je sada ispalo”, napisao je još jedan komentator.

Podsjetimo, U Hrvatskoj su u srijedu održani parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora na kojima su birači u 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj birali ukupno 140 saborskih zastupnika – u svakoj izbornoj jedinici po 14.

Domovinski pokret otkrio plan za slaganje vlade: ‘Telefon stalno zvoni’




Privremeni rezultati

Prema privremenim rezultatima DIP-a, nakon obrađenih više od 95 posto biračkih mjesta, HDZ ima veliku prednost u odnosu na ostale stranke. HDZ u ovom trenutku ima 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, IDS 2, Nezavisna platforma sjever 2 i Fokus 1 mandat.

HDZ kao relativni pobjednik izbora je u puno boljoj prilici od SDP-ove koalicije za sastavljanje vlade, a po svemu sudeći ključeve sastavljanja nove Vlade ima treća politička snaga u državi, Domovinski pokret.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.