Foto: Vlado Kos / CROPIX

Domovinski pokret kazneno prijavio Plenkovića: Evo što mu zamjeraju

Autor: Dnevno.hr

Domovinski pokret na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Penavom podnio je kaznenu prijavu protiv Andreja Plenković. Naime, riječ je kaznenim dijelima iz čl. 295. st. 1. i čl. 326. st. 1. Kaznenog zakon. DP-ova kaznena prijava temelji se na počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja te omogućavanja protuzakonitog ulaženja, kretanja, i boravka stranaca u Republici Hrvatskoj.

Prva stavka prijave odnosi se na mogući utjecaj koji je Plenković, zbog svog položaja, imao na izbor glavnog državnog odvjetnika. Drugo kazneno djelo zbog kojega ga je prijavio Domovinski pokret je što nije zatvorio granicu koju prelaze ilegalni migranti.

Podsjećamo, u srijedu je saborski zastupnik DP-a Stipo Mlinarić Ćipe na društvenim mrežama podijelio svoje mišljenje o demografskoj politici koju provodi aktualna Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX/Ilustracija

Oštro prema premijeru

“Prema izvještajima nadležnih službi u Hrvatskoj raste broj populacije vuka. Raste i broj populacije risa. Oporavila se i populacija bjeloglavog supa. Za sve navedene životinjske vrste postoje državni programi koji daju rezultate. Ulažu se značajna sredstva, postoje provedbeni planovi čija se učinkovitost kontrolira u određenim vremenskim intervalima. I dobro je to, neka postoji bioraznolikost u našoj Domovini. Naša Domovina je poznata po svojoj ljepoti i ove vrste daju joj divlju privlačnost”, započeo je Ćipe.

Nastavio je s obrazloženjem kako je problem što u našoj zemlji postoje osmišljeni programi za oporavak životinjskih zajednica, ali ne i onih ljudskih. “Problem je što u ovoj državi postoje dobro financirani i kvalitetno osmišljeni programi za oporavak životinjskih zajednica, ali ne postoji kvalitetan program koji bi povećao natalitet i oporavio hrvatski narod. Dakle, država je u stanju osmisliti program za oporavak zajednice vuka, ali ne i naroda koji tvori ovu državu”, napisao je između ostalog.

Plenković o aferi Mreža: ‘Umrla je, Habijan ju je potopio’




Za kraj je istaknuo kako smatra da Plenkovićevoj vladi to nije bitno. “Prava je istina da Plenkovićevoj vladi nije u interesu demografski oporavak našeg naroda. On provodi neoliberalnu agendu brisanja granica i masovnih migracija u kojoj je malom, ali ponosnom, hrvatskom narodu namijenjena sudbina nestanka. U tome ga svesrdno podupire njegov vjerni koalicijski partner Milorad Pupovac”, napisao je Ćipe.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.