Foto: Josko Ponos / CROPIX

Uznemireni građani ljuti zbog računa za Čistoću: ‘Išla sam provjeriti i vidjela nešto čudno’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

U posljednjih nekoliko dana brojni Zagrepčani su se neugodno iznenadili kada su u poštanskim sandučićima našli opomene pred ovrhu iz Zagrebačkog Holdinga za odvoz smeća zbog neplaćenih računa za rujan i listopad.

Većini nije jasno zbog čega su dobili opomene ako su platili svoj račun, a i pitaju se zašto su dobili zaseban račun za Čistoću ako su već platili objedinjeni račun Zagrebačkog Holdinga za odvoz smeća, potrošnju vode i stambenu pričuvu.

Dobila opomenu pred ovrhu

“Ja znam da uredno plaćam sve račune, inače sam vrlo pedantna i imam sve dokaze preko internet bankarstva, no prije mjesec dana ostala sam prilično šokirana. Dobila sam opomenu pred ovrhu za račun za odvoz smeća od nekih 46 eura za rujan. Išla sam provjeriti i vidjela da sam za rujan platila onaj jedinstveni zajednički račun na kojem se nalaze i voda i smeće i pričuva.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Malo me to mučilo, ali sam na kraju taj papir bacila jer sam zaključila da je vjerojatno njihova greška. Evo sad neki dan mi dođe račun da moram platiti šest eura kamata za taj dug koji još uvijek postoji i koji je evidentiran prema njihovom knjigovodstvenom sustavu. Ništa mi nije jasno, očito ću se morati ići žaliti u Holding”, ispričala je jedna čitateljica za Zagreb.info.

Stanje nepodmirenih obveza

Iz Zagrebačkog Holdinga su objasnili da se svim korisnicima na uplatnicama Zagrebačkog holdinga, uz mjesečnu obvezu, redovito iskazuje stanje nepodmirenih obveza za ukupan dug prema pojedinoj podružnici ili društvu.

“Građanima koji nisu podmirili svoje obveze prema podružnici Čistoća zaključno sa 7. studenim 2023. godine, Zagrebački holding d.o.o. je poslao opomene za sve do sada nepodmirene račune, uključujući rujan 2023. godine.

Mjesečne obveze prema podružnici

Na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga, mjesečne obveze prema podružnici i društvima iskazane su na pojedinačnim računima za usluge koje isti pružaju. Opomene pred ovrhu šalju se zasebno, budući je svako društvo ZGH grupe dužno samostalno voditi ovršne postupke protiv dužnika.




Sezona je grijanja, evo kako se zaštititi od trovanja plinom!

Korisnici se za sve informacije vezane uz opomene mogu obratiti na kontakt telefon 01/700-1441 i mail adresu [email protected] ili osobno na šalter Holding centra, na adresi Ulica grada Vukovara 41. Zagrebački holding će prije eventualnog slanja prijedloga za ovrhu provjeriti sve u međuvremenu dospjele uplate korisnika, te se on neće slati onima koji su u međuvremenu podmirili svoja dugovanja”, stoji u njihovom odgovoru.




 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.