STIGLE ‘PARE’ OD EU-a: Hrvatskoj 6,8 milijardi eura do 2020. godine!

Autor: A. Pranjić

Za podršku malim i srednjim poduzećima, istraživanje i inovacije bit će iskorišteno gotovo 2 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prijedlog Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje od 2014. do 2020. godine prihvatila je Europska komisija. 

”Ovo je veliki uspjeh kojim je otvoren put za korištenje 6,88 milijardi eura EU sredstava za ulaganje u rast i razvoj”, naveo je potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Hrvatskoj je iz proračuna EU-a u okviru cilja „Ulaganje za rast i radna mjesta” na raspolaganju ukupno 8,39 milijardi eura, od čega je 6,88 milijardi eura dodijeljeno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., i to 4,321 milijarda eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te 2,559 milijardi eura iz Kohezijskog fonda.

Za podršku malim i srednjim poduzećima, istraživanje i inovacije bit će iskorišteno gotovo 2 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Dok će se više od 3,5 milijardi eura uložiti u zaštitu okoliša, prilagodbu klimatskim promjenama i mrežnu infrastrukturu (promet). U suradnji tijela državne uprave, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera i civilnog društva izrađen je operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.