Foto: UNsplash/Ilustracija

Modni lanac kojeg vole Hrvati zatvara svoja vrata: Slijedi restrukturiranje

Autor: I.G.

Popularni modni lanac Primark suočava se s ozbiljnim financijskim izazovima na njemačkom tržištu, poručila je šefica Primarka za Njemačku, Christiane Wiggers-Voellm.

“Uskoro ćemo objaviti brojke za Njemačku za našu financijsku godinu 2021./22.. Mogu vam unaprijed reći da je gubitak od oko 50 milijuna eura. Gubitaka je već bilo i godinu prije”, rekla je.

U nastojanju da se nosi s izazovima, Primark planira provesti restrukturiranje, kako prenosi Fenix magazin.

Foto: Unsplash

‘Imamo vrlo atraktivnu ponudu’

Zbog toga je podružnica u Gelsenkirchenu već zatvorena. Iduće godine, nakon isteka ugovora o najmu, prema trenutačnom stanju zatvaraju se lokacije u Krefeldu i Kaiserslauternu. Tvrtka bi tako i dalje imala 27 trgovina u Njemačkoj.

Velika promjena za električne automobile, ovaj potez mogao bi biti pun pogodak

Unatoč ovim trenutačnim problemima, Primark također vidi potencijal za otvaranjem novih lokacije u Njemačkoj.




“Njemačka ima 84 milijuna stanovnika i imamo vrlo atraktivnu ponudu. Neki od naših kupaca još uvijek moraju putovati daleko da bi kod nas kupovali. I stalno primamo zahtjeve kupaca putem društvenih medija u kojima mole da otvorimo trgovine u njihovoj blizini”, naglašava Wiggers-Voellm.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.