izvor: Guliver Images/Ilustracija

Hrvatu iz vile nestala cijela sauna, ostala je samo rupa: Objašnjenje gosta je bizarno

Autor: V.S

Sezona kuca na vrata, a s njom i priče o gostima iz horora. U bespućima interneta jedan je korisnik Reddita pronašao nekoliko ‘anegdota’ koje su domaći ugostitelji proživjeli s turistima iz pakla. Iako nije siguran jesu li sve priče istinite, podijelio ih je i nije dugo trebalo da započne rasprava u komentarima.

Pa krenimo redom. U prvoj piše kako je predstavnik agencije pronašao sofu iz dnevnog boravka u bazenu vile. “Objašnjenje turista bilo je ‘Pa mi smo to platili, bilo nam je ugodnije sjediti u bazenu’. Za četiri sata dolazi nova tura gostiju, sofa se čeka 8 do 12 tjedana, a osiguranje ide do 2000 kuna, a aktivacija police na štetu iznad 2000 kuna (dok su bile kune). Gosti ne žele platiti štetu, a nove ne možete primiti bez sofe”, prvi je slučaj.

U drugome je došlo do misterioznog nestanka cijele saune: “Dolazi vlasnik na preuzimanje kuće. Primjećuje da nedostaje cijela sauna, ostala je samo ‘rupa’ u prostoru gdje je sauna bila. Gost je ‘gazdi’ rekao: “S obzirom da nisi ostavio ugljen za roštilj, ja sam nacijepao saunu i na njoj roštiljao sedam dana”.

Foto: Unspalsh, Ilustracija

Kako se gase valovi?

Trećeg je vlasnika dočekao kaos u kući. Po primopredaji primjetio je da je kuća polupana, vrata izbušena šakama, madraci izurinirani, ormari uništeni. “Tragovi osušene pive bili su po svim zidovima. Odgovor suda po kaznenoj prijavi bio je da se ne radi o kaznenom djelu uništavanja tuđe imovine već po mladenačkoj nepromišljenosti”.

U četvrtoj ‘crtici’ našao se jedan prigovor agenciji. Gostima su, naime, smetali valovi. “Kako se gase valovi na moru? Želimo da se valovi ugase oko 18 sati kako bi nam se dijete moglo kupati u moru”, upitali su oni navodno, a kada im je stigao odgovor da je to nemoguće, nisu bili zadovoljni.

Drugi su se turisti pak naljutili na agenciju jer im nisu htjeli reći koji je arhitekt radio Plitvička jezera. Odgovor “Bog ih je napravio” dodatno ih je uvrijedio.

Za kraj tu je priča o dječici malenoj. “Bila je to jacuzzi originalna hidromasažna kada. Pri predaji kuće za odmor više nije imala tipke na sebi, a odgovor najmoprimca bio je: ‘Djeci su bile zabavne onako svjetleće pa su ih izvadile da se igraju s njima u mraku. Nisam znala da neće svijetliti kada ih izvade'”.




Vele ljudi, nije to daleko od istine.

Čistačica otkrila koliko plaćaju škrti vlasnici apartmana: ‘Ma kakvih 20 eura po satu’




“Nažalost, vjerujem u dosta toga jer sam radila u turizmu. Kolegica je radi dvije tuke iz Koreje zvala HGS. Otišle su na Plitvice i izgubile se u mećavi pa nazvale naš službeni broj jer su imale ga memoriran. Tražilo ih se po lošem vremenu, a one isključile mobitel i ne javljaju se više. Ukratko, glupače su nabasale slučajno na neki smještaj, nisu ljudima ništa rekle osim da trebaju sobu na jednu noć i fino ugasile mobitel da ne troše puno u roamingu. Imam još niz priča, ali ne da mi se tipkati sve to, a ova nam je bila najstresnija”, piše jedna gospođa.

Drugi čovjek veli da je njega žena napala zbog tečaja u mjenjačnici.

“Radio sam u turističkoj zajednici u centru grada. Žena me napala zbog tečaja, pola sata se derala kako to nije pošteno i da turiste ne bi trebalo derati na takvim stvarima”, prisjetio se on.

Jedan ugostitelj prisjetio se kako je gostima iz Koreje dao malo rakije. Vrlo brzo je požalio. “Oko dva, tri ujutro jedan se zaključao u sobu i izrigao po krevetu, ostali su pokušali doći do njega i kucali po prozoru cijelu noć. Kad smo ih konačno uspjeli smiriti, ženska nam je za uništeni madrac rekla da stavimo na njega malo parfema”, njegova je priča.

U komentarima se našla i priča para kojemu su smetala crkvena zvona u šest ujutro jer od njih ne mogu spavati, kao i zaključak da svaki posao nosi svoj rizik.  “Pa tko voli nek izvoli”, poručuje jedan gospodin.

Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.