Provjerite gdje je mlijeko već pojeftinilo do 50 lipa!

Autor: Nikica Gović

Ovoga četvrtka na snagu stupaju izmjene u Pravilniku o ambalaži kojim se ukida povratna naknada za mlijeko i mliječne proizvode, dok će za ostale proizvode ostati ista. Drugim riječima, mlijeko iz boce, jogurti i slični proizvodi bi od sutra trebali biti u svim hrvatskim trgovinama jeftiniji za pola kune.

Ovaj četvrtak na snagu stupaju izmjene u Pravilniku o ambalaži, kojim se ukida povratna naknada za mlijeko i mliječne proizvode, dok će za ostale proizvode ostati ista. Drugim riječima, mlijeko iz boce, jogurti i slični proizvodi bi od sutra trebali biti u svim hrvatskim trgovinama jeftiniji za pola kune.

Kako je ova izmjena već dugo najavljivana, neki trgovački lanci nisu čekali zadnji trenutak da smanje cijene. Tako je Interspar svoje mliječne proizvode pojeftinio već u subotu.

Kako doznajemo, najveći trgovački lanac Konzum će na svojim artiklima nove cijene staviti od 20. kolovoza, kao i Lidl. Pretpostavlja se da će isto do sutra napraviti i svi ostali trgovci. “Udio ove ambalaže od mlijeka i mliječnih proizvoda čini tek 11 posto u ukupnoj ambalaži tako da to neće ugroziti u konačnici ciljeve reciklaže koju imamo na nacionalnoj razini”, izjavio je Zmajlović, javlja RTL.

Za spomenutu ambalažu povratnu naknadu moći ćete dobiti još do 31. listopada.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.