ČEŠKI PRIJEVOZNIK ŠIRI SE HRVATSKOM: Vlakom povezuje i Zagreb i Split, a najavljuje i posebne autobusne linije, jedna čak u Gračacu

Autor: M.V.

Ruta vlakom od Praga do Rijeke pokazala se punim pogotkom za češki RegioJet, a i sami smo bili svjedoci velikog broja turista koji su na našu obalu u vrijeme pandemije doputovali upravo na taj način. Ponukani dobrim uspjehom, Česi su tako ove godine na isti način odlučili povezati i druge hrvatske gradove – Zagreb i Split.

Štoviše, iz Rijeke, ali i Gračaca i Splita ovaj će prijevoznik organizirati u autobusne linije za sve glavne odmorišne destinacije na hrvatskoj obali, od Istre do Dubrovnika. Prva vožnja planirana je za petak, 28. svibnja 2021. godine, a prometovat će na novoj relaciji Prag – Brno – Bratislava – Budimpešta – Zagreb – Rijeka ili Split.

“Vrlo smo zadovoljni nastavkom odlične suradnje Hrvatske turističke zajednice i RegioJeta koji će i ove godine prometovati prema Hrvatskoj. Velik interes Čeha za nove linije iz Praga, Brna i Bratislave za Hrvatsku već je iskazan kroz prve predbilježbe”, govori direktor Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku, Dubravko Miholić. 

Podsjetio je također i kako je prošle godine od Praga do Rijeke u nepuna tri mjeseca prevezeno više od 60 tisuća putnika u oba smjera, a prosječna popunjenost linija iznosila je odličnih 90 posto.

Iako linije s vožnjom počinju u svibnju, kroz veljaču se očekuje početak prodaje karata. Jednosmjerna karta u vagonu sa sjedalom iznosit će oko 22 eura, dok će karta za vožnju u vagonu s ležajima iznositi oko 30 eura. Važno ja naglasiti i kako će tijekom ljetnih mjeseci, lipnja i rujna, linija prometovati tri puta tjedno, a u srpnju i kolovozu svaki dan.

Putnici na raspolaganju imaju internetsku vezu, mogućnost rezervacije odjeljka po nižim cijenama, besplatan doručak. prijevoz bicikala…

“Veseli nas što već sada imamo priliku predstaviti svoje linije prema Hrvatskoj i tako brojne putnike poticati na pozitivno mišljenje vezano za putovanja i boravak u omiljenim hrvatskim destinacijama”, zaključuje vlasnik RegioJeta Radim Jančura.




Napominje također kako vlak prevozi 15 vagona koji primaju kapacitet i do 650 putnika.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.