Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Vojna vozila Bradley krenula iz Rijeke u Slavonski Brod

Autor: Dnevno.hr

Prva oklopna vozila Bradley koja smo dobili od SAD-a krenula su u nedjelju oko 20 sati iz riječke luke u pogone Specijalnih vozila Đuro Đaković u Slavonskom Brodu gdje bi se trebala obnoviti i modernizirati.

Konvoj se sastoji od sedam kamiona i 22 Bradley vozila koja su stigla iz SAD-a prošle srijede u riječku luku.

Hrvatska vlada objavila je prošlog tjedna kako joj je cilj da oklopna vozila Bradley, čiji su prvi primjerci stigli iz SAD-a u Hrvatsku, budu operativna do 2026.

Nisu sva za upotrebu

U Rijeku su prošle srijede dopremljena 22 od ukupno 89 oklopnih vozila pješaštva Bradley M2A2 ODS, koja će se modernizirati u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Dolazak Bradleyja u Hrvatsku komentirao je premijer Andrej Plenković. “Ideja je da se od 89 Bradleyja njih više od 60 osposobi za funkcioniranje, dio će služiti kao bazen za rezervne dijelove za one koji će biti operativni.

Ukrajinski M2 Bradley “preživio” pogodak protuoklopnog projektila (Video)




Đuro Đaković ima zadaću da taj proces sustavno i sukcesivno radi. Trebat će neko vrijeme i bit će u sljedećim godinama spremni, na raspolaganju jačanju sposobnosti hrvatske kopnene vojske”, rekao je premijer.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.