Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

SAČIĆ VAN SEBE! Rekao nam je što misli o branitelju koji mora platiti milijune za ubijenog neprijatelja

Autor: Snježana Vučković

Vijest da hrvatski branitelj Mišo Hrastov državi u roku od tri mjeseca mora isplatiti odštetu u visini od 2.464.695 kuna, među braniteljima je odjeknula kao bomba.

Posebno loše ovu je informaciju primio saborski zastupnik i umirovljeni general Željko Sačić:

“Mišo Hrastov je hrvatski heroj koji se nije naoružao kako bi ubijao nemoćne civile! Riječ je o branitelju koji je ratovao protiv neprijatelja i branio Karlovac koji je u tom periodu napadalo pet tisuća četnika. Bio je jedan od 300/400 ljudi koji su branili grad, a koji je već imao brojne žrtve”, rekao je Sačić.

Sačić: Hrastov je heroj, ova odluka je neshvatljiva

Podsjetimo, država Hrvatska ovršena je u veljači ove godine za 2.464.695 kuna u što su zaračunate kamate za presuđenu odštetu  od 308. 539 kuna. Hrastov sada ima tri mjeseca da taj iznos namiri u državni proračun RH, kako protiv njega ne bi bila pokrenuta tužba.

“Ova odluka je neshvatljiva, protuhrvatska i nepravedna i o tome ću obavezno govoriti u Saboru. Zajedno sa Hrvatskim suverenistima želim zaustavim ovo ludilo u kojem će se novim zakonom moći okoristiti agresor, dok se istovremeno ovršuju branielji koji su obavljali svoju duđnost”, zaključuje Sačić.

Uz ovaj koji je okončan, protiv Miše Hrastova pokrenuto je 13  postupaka naknadu štete. Prije četiri godine spominjao se iznos oko 6,5 milijuna koje je Hrvatska dužna isplatiti obiteljima pripadnicima agresorke vojske koji poginuli na Kornaskom mostu 1991. godine, a onda od Hrastova tražiti da on taj iznos vrati Hrvatskoj. Danas se neslužbeno spominje da je dug narastao na oko 11 milijuna kuna.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.