Foto: Screenshot/YT

Ako neće Hrvati, hoće Srbi: Njihov film Oluja na festivalu u Chicagu

Autor: Dnevno.hr

Srpski igrani film “Oluja” bit će prikazan na jubilarnom 10. Srpskom filmskom festivalu u Chicagu. Film koji govori o najvećoj hrvatskoj vojno-redarstvenoj akciji iz kolovoza 1995. godine i koloni Srba koji su u kolonama napustili Hrvatsku, na repertoaru je drugog dana festivala u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Prije projekcije u domu Srpske narodne obrane u Chicagu, u organizaciji krajiških udruženja UKS “Prelo” i Sabora Krajiških Srba od 15 sati održat će se tribina u kojoj će svjedočiti “djece iz kolone”, donosi Banija online.

Foto: Facebook

Hrvati pobjesnili na film

Podsjetimo, riječ je o filmu koji je RTS premijerno prikazao ove godine uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Film koji ističe kako VRO Oluja nije bila ništa drugo nego li progon Srba iz Hrvatske, nikako nije dobro “sjeo” Hrvatima.

“Jedna od boljih komedija u 2022. godini. Jedva čekam da dođe u kina… Tako smo ih izje*ali ’95. da dan danas imaju komplekse. Predivno”, napisao je jedan komentator, dok se drugi nadovezao: “Što niste napisali na početku filma koliko ste Hrvata i ostalih građana Hrvatske pobili od 1991. do 1995. u to vrijeme i 408 djece?”, dodao je drugi.

DJEVOJKA KOJA JE PROGOVORILA O DJECI UBIJENOJ U VUKOVARU: ‘Ne zamjerite mi moje emocije…’




Redatelj Miloš Radunović na premijeri je rekao da su u filmu prikazani istiniti događaji. “Jako je teško raditi ove teme, pogoto jer su to istinite priče, točnije 250.000 priča. Svaka od tih nesretnih priča je priča za sebe.”

 




 

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.