YouTube/Screenshot

Položila vozački iz 961. pokušaja, a pamtit će koliko je sve to platila

Autor: GIŠ

Upravljanje automobilima stvarno nije za svakoga, ali jednoj gospođi trebala je nevjerojatna količina pokušaja kako bi dobila vozačku dozvolu, što samo pokazuje kako se upornost na kraju isplati.

Cha Sa-soon iz Južne Koreje, upisala je vozački ispit te je pristupila pismenom testu svaki dan pet dana u tjednu u razdoblju od tri uzastopne godine, jer je svaki put pala.

Nakon što je konačno položila vozački ispit iz 961 pokušaja, gospođa Sa-siin postala je viralni hit, a njenu priču donio je Asian Culture Unlocked u video koji je ubrzo postao viralan na YouTubeu, a na njen nevjerojatan put podsjetio je Redit.

Svi odahnuli

Sa-soon, koja živi sama u južnokorejskom selu Sinchon, a kad je 2010. konačno položila imala je 69 godina i postala je slavna u lokalnim krugovima jer je njezina priča inspirirala mnoge ljude koji su se borili polaganjem ispita vožnje.

Gospođa Sa-soon sad je u svojim 80-ima, voziti je naučila u autoškoli Jeonbunk, a kada je konačno položila ispite, svi njezin instruktori proslavili su zajedno s njom:




“Kad je konačno dobila dozvolu, svi smo izašli u znak veselja i grlili je, poklanjajući joj cvijeće. Osjećalo se kao da nam je svima veliki teret pao s pleća. Nismo imali hrabrosti reći joj da odustane jer se stalno pojavljivala”, rekla je Park Su-yeon, instruktorica u autoškoli.

Dobila auto




Njezina priča privukla je pozornost Hyundaija, koji je Sa-soon poklonio novi automobil, a glumila je u njihovoj reklami, a baka je jednom  za New York times jednom ispričala:

“Za mene je svakodnevno putovanje radi polaganja bilo poput odlaska u školu. Uvijek mi je nedostajala škola”, rekla je Sa-soon, koja kaže kako je napokon mogla voziti unuke u zološki vrt, a vozački je kreula polagati kako bi mogla nastaviti s poslom.

Slovenci upozoravaju na opasnosti hrvatskih cesta: ‘Oprezno na odmoru, među najgorima su u Europi’

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.