Foto:Facebookscreenshot

Pogledajte kako je dječak od 12 godina poveo policiju na suludu vožnju

Autor: Dnevno GIŠ

Djeci stvarno na pamet padaju svakakve nepodopštine, ali one koje uključuju motorna vozila i cestu, često završe s ne baš lijepim posljedicama, kako je iskusio jedan dječak u Americi na kraju sulude vožnje.

Tako je veliko iznenađenje doživjela policija u američkom gradiću Ann Arbor u američkoj saveznoj državi Michigan, kada su dobili dojavu prošle subote oko 18 sati i 45 minuta po lokalnom vremenu.

Naime, dojavljeno je kako je ispred jedne škole ukraden građevinski stroj, za kojeg se ispostavilo da je otuđio jedan 12-godišnjak, koji je stroj težak oko 15 tona poveo na ‘joy ride’ po ulicama gradića.

Velika šteta

Kako donose lokalni mediji, dječak je otvorio vrata nezaključane građevinske dizalice, uzeo ključeve skrivene u kabini, upalio stroj te krenuo u avanturu. Ukradeno vozilo je, tehnički gledano, teleskopski utovarivač Construction Genie GTH-636 Telehandler mase oko 15 tona i nosivosti viličara na kranu oko 2,7 tona.

Policija uočila već nakon nekoliko minuta, ali on je nastavio svoju vožnju prema središtu grada, a dok ga je lovilo nekoliko policijskih vozila uspio je oštetiti desetak parkiranih vozila i niz prometnih znakova. Bijeg je trajao oko sat vremena, da bi okončao više od 22 kilometra dalje, na autocesti, već blizu sljedećeg mjesta.




“Bila je to vrlo opasna situacija koja je mogla rezultirati ozbiljnim ozljedama”, rekli su iz policije koji su lovili dječaka brzinama od 25 do 30 km/h. Nakon što je zaustavljen, kradljivac je uhićen i odvezen u centar za maloljetne prijestupnike, a kriminalistička se istraga nastavlja.

Velika promjena za električne automobile, ovaj potez mogao bi biti pun pogodak




Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.