h-rast.hr

Ladislav Ilčić, životopis

Autor: dnevno.hr

Ladislav Ilčić je predsjednik stranke Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku, nositelj je liste za EU parlamentarne izbore 2013. godine. Višegodišnji je predsjednik udruge Glas roditelja za djecu.

Predsjednik stranke Hrast-pokret za uspješnu Hrvatsku. Višegodišnji predsjednik udruge Glas roditelja za djecu – GROZD. Od 2007. godine usko surađuje s grupom europarlamentaraca koji promiču općeljudske vrijednosti. Oženjen, otac petero djece, živi u Varaždinu.

Rođen je 4. kolovoza 1970. godine u Varaždinu gdje i danas živi. Oženjen je i otac četvero djece.

Po zanimanju je akademski glazbenik. Diplomirao je i poslijediplomski studij završio na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Zaposlen je u Simfonijskom orkestru HRT-a, a stalni je član i uglednog Varaždinskog komornog orkestra. Član je nekoliko glazbeničkih stručnih udruga te u nekoliko mandata član Umjetničkog vijeća Simfonijskog orkestra HRT-a.

Tijekom školovanje dobio je nekoliko nagrada na natjecanjima iz matematike i violine, a za vrijeme studija dobio je Rektorovu nagradu.

Iako tijekom studija nije ni pomišljao da će se u životu baviti ičim drugim osim glazbom, prema njegovim riječima, smatra ‘da se u životu nije dobro uvijek tvrdo držati svojeg ugodno isplaniranog životnog puta već treba gledati što je dobro i potrebno za društvo i tome prilagođavati svoj životni put’. Tako je i njega život odveo u vode koje nisu vezane uz glazbu.

1995. u Austriji završava stručnu edukaciju te postaje ovlašteni voditelj programa cjelovitog spolnog odgoja Teen STAR, kojeg provodi i na varaždinskoj gimnaziji od 1998. do 2008. Organizator je i voditelj niza radionica za stručnu izobrazbu voditelja programa te nekoliko desetaka skupova stručnog usavršavanja za prosvjetne djelatnike i za voditelje programa.

Jedan je od osnivača udruge Glas roditelja za djecu – GROZD koja je utemeljena 2006, a od 2008. godine predsjednik je te udruge. Od 2006. godine koordinira izradu, a kasnije predstavlja i zastupa u javnosti program zdravstvenog odgoja udruge GROZD. Danas udruga broji više od 40.000 članova.

Godine 2006. pokrenuo je građansku inicijativu ‘Potpisujem deklaraciju’ u kojoj je 202.409 hrvatskih građana potpisalo potporu ljudskim pravima iz Opće deklaracije o ljudskim pravima, vezanim uz obitelj, brak, život i roditeljstvo. Pokretač je i brojnih drugih akcija udruge GROZD koje su dobile široku potporu od hrvatskih građana, akademske zajednice i od svih većih vjerskih zajednica u Hrvatskoj, što samo potvrđuje da se radi o promociji općeljudskih vrijednosti koje su dobre za svakog čovjeka.

Od 1998. godine stalni je predavač na tečajevima priprave za brak.

Sudjelovao je na nekoliko edukacija i seminara o obiteljskoj politici u Bruxellesu, koje je organizirala Europska komisija.

Član je nekoliko međunarodnih udruga koje promiču općeljudske vrjednote.

Jedan je od osnivača političkog pokreta Hrvatski rast – Hrast.

Član je MENSE.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.