fbpx

ZNATE LI KAKVU VAM ŠTETU ČINI PROMJENJIVO VRIJEME? Dobro pogledajte prostor oko sebe, možda ćete se iznenaditi!

Autor: Promo

Trenutno imamo osjećaj da se u jednom danu promijene najmanje dva godišnja doba. Dok su naši životni i radni prostori zagrijani, vanjski zidovi su radi nižih jutarnjih i večernjih temperatura ipak nešto hladniji te je razlika u temperaturi znatnije primjetna.

Upravo radi te razlike povećava se mogućnost nastajanja kondenzacije unutar prostora u kojima boravimo. Posljedica kondenzacije je vlaga koja nastaje radi neadekvatne toplinske izolacije ili loše ventilacije unutrašnjih prostora.

Ukoliko imamo previsoku razinu vlage u kućanstvu riskiramo mogućnost nastanka plijesni koja šteti našem zdravlju. (Foto: Lunos)

 


Kako bismo postigli smanjenje gubitka toplinske energije koriste se novi građevinski materijali od kojih se izrađuju prozori koji su adekvatna izolacija jer nema više propuha, ali pri tome se gubi i prirodna ventilacija prostora. No uz smanjenje potrošnje energije grijanja želimo imati i ugodan zrak u prostoru u kojem boravimo.

Oboje možemo dobiti na način da neprestano osiguramo dobro promišljeno provjetravanje prostora. No nismo u mogućnosti uvijek mjeriti razinu vlažnosti u prostoru, sobnu temperaturu te biti prisutni u domu kako bismo u pravo vrijeme odradili adekvatno provjetravanje.

Rješenje za to je Lunos e2 sustav s iznimno visokom toplinskom iskoristivošću koja iznosi 93,6%. Čujnost tijekom rada jedinice odsad je smanjena na samo 11 dB što je gotovo potpuno nečujno za ljude.

Prednost koju kupci dobivaju odražava se u odgovarajućoj izmjeni zraka dok su prozori potpuno zatvoreni te zadržavanju topline. Sustav Lunos e2 poznat je po iznimno niskim troškovima montaže koja ne zahtijeva uvođenje razvodne cijevi, što ga čini izvrsnim rješenjem, kako za novogradnju, tako i za sanirane objekte. Automatska kontrola vlage omogućuje optimalan rad sustava i osigurava optimalnu klimu za stanovanje bez obzira na godišnje doba.

Pojedinačna rekuperacijska jedinica godišnje potroši električnu energiju približne vrijednosti od 2,3 €. Filtri su trajni i mogu se prati pod tekućom vodom, a možete odabrati i filtre za pelud koji su posebno prikladni za alergičare i ljude slabijeg zdravlja.

Lunos sustav omogućuje 24-satnu cirkulaciju zraka i time sprječava nastanak vlage i plijesni

 
Sada je pravo vrijeme da ugradite ventilacijske sustave kako biste osigurali bezbrižne nadolazeće hladne dane. Sustav LUNOS cjenovno je pristupačan i iznimno jednostavan za montažu.

Zbog svoje je jednostavnosti prikladan za montažu u starije kuće ili stanove, kao i u novogradnju. Da biste montirali sustav, ne morate ugraditi cijevi, zbog čega je montaža brza i ne zahtijeva veće intervencije u stanu.

Lunos tim objašnjava na koji način sustav radi i kako dugoročno rješava problem vlage i plijesni

 
Ugradnja njemačkoga ventilacijskog sustava LUNOS omogućit će stalni dotok svježeg zraka u vaš stan, dok će se potrošeni neprekidno odvoditi ventilatorskom jedinicom izravno kroz kanal ili vanjski zid.

Tako ćete smanjiti količinu vlage u prostorijama i spriječiti nastanak plijesni na zidu, kondenzata i neugodnog mirisa – ukratko, sebi i svojoj obitelji poboljšat ćete kvalitetu stanovanja.

Plijesan, osim što je estetski problem, može uzrokovati i ozbiljne zdravstvene probleme

 

Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergija. Antialergijski filtar je periv i ne treba ga mijenjati. Ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije te ujedno uštedi do 30% više energije u odnosu na prozračivanje putem prozora.

Za ponudu nazovite na telefon 01 4816 581 ili pošaljite upit na: [email protected] ili putem obrasca.

Autor:Promo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.