Želite prestati pušiti i istovremeno smršaviti? Uzgojite ovu biljku!

Autor: M. Berić

Ova je biljka odlična za liječenje šećerne bolesti, povišenog krvnog tlaka i prekomjerne tjelesne težine.

Želite se ostaviti cigareta, ali muči vas strah da ćete se naglo udebljati – tipična pojava. Naime, nema razloga za zabrinutost, slobodno se možete ostaviti cigareta bez straha od viška kilograma. Ljekovitu biljku koja će vam “ubiti želju” za nikotinom, a ujedno istopiti kilograme, možete uzgojiti sami.

Stevia je jedinstvena biljka iz porodice krizantema, porijeklom iz Paragvaja, gdje se već stoljećima koristi kao prirodni zaslađivač. Ova je biljka odlična za liječenje šećerne bolesti, povišenog krvnog tlaka i prekomjerne tjelesne težine.

Može se koristiti i kao maska za njegu kože – hrani i vlaži kožu, zateže, zaglađuje bore, ublažava akne i povoljno djeluje na dermatitis.

Stevia je dostupna u obliku sušenog lišća, bijelog i zelenog praška i tekućine. Ova biljka nije zahtjevna pa je možete posaditi i u svom dvorištu.

Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.