Screenshot, izvor Getty Images

ZABORAVITE NA UMIVANJE OBIČNOM: Mineralna voda puno je bolja za vaše lice

Autor: Dnevno

Svake godine pojavljuju se novi trendovi, kako u modi, tako i u kozmetici, a onaj koji već duže vrijeme vlada i širi se svijetom nevjerojatnom brzinom, jest onaj o zaluđenosti korejskom kozmetikom. Žene iz Koreje itekako dobro znaju kako zadržati mladolik izgled i imati savršeno njegovanu kožu. Mi vam donosimo trik kojim se služe kako bi im lice bilo besprijekorno. Riječ je o umivanju lica mineralnom vodom.

Zbog čega je umivanje lica mineralnom vodom toliko dobro za kožu lica?

Za razliku od obične, gazirana voda dubinski čisti lice i na taj način smanjuje vidljivost pora, a koža djeluje elastičnije i poprima zdravi sjaj. Gazirana voda proširuje krvne žile i poboljšava cirkulaciju, a to je dobra stvar za našu kožu. Povećavanjem protoka krvi naša koža dobiva više kisika i hranjivih tvari, čime se omogućava efikasnija regeneracija, što znači da brže nestaju one neugodne mrlje i ožiljci od akni, a koža poprima zdrav sjaj.

Još jedna dobra vijest je da mjehurići u vodi na nježan način pomažu u uklanjanju nečistoća s površinskog sloja kože, bez agresivnih dodataka koji mogu oštetiti kožu, a gazirana voda sadrži minerale koji umiruju kožu lica. Također, mineralna voda ima gotovo istu pH vrijednost kao naša koža, što znači da zadržava kiselost kože bez iritacija i isušivanja koje osjećamo nakon umivanja običnom vodom.

Za početak, ovu metodu koristite jednom do dva puta tjedno prateći reakciju kože. Ako nema iritacija ni crvenila i zadovoljni ste efektom, koristite ovu metodu tri do četiri puta tjedno.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.