Screenshot, izvor Thinkstock

VODU NIKAD NE PROKUHAVAJTE VIŠE PUTA: Opasnije je nego što možete naslutiti!

Autor: Dnevno

Voda postaje čistija i sigurnija za piće kad je prokuhate. Ako taj proces ponovite još jednom, riskirate izazivanje tegoba. Prokuhavanjem vode dva puta zdravi minerali koji se nalaze u njoj postaju štetni, osim toga, tako nastaje i kamenac u posudi u kojoj se voda kuha, a on je glavni uzročnik nastanka kamena u bubregu.

Nitrati

Oni se nalaze u vodi, zraku i tlu, ali postaju opasni kada su izloženi visokim temperaturama. Visoke temperature pretvaraju ih u nitrozamine koji su kancerogeni, a doktori ih dovode u vezu s nastankom raka jajnika, debelog crijeva i želuca.

Fluoridi

Fluoridi u vodi predstavljaju rizik za zdravlje, naročito su opasni za neurološki i kognitivni razvoj djece. Objavljena je studija koja je dokazala da je prisutnost fluorida u vodi povezana s nižim koeficijentom inteligencije kod djece, ali i s nižom stopom plodnosti.


Arsen

Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi arsen koji vodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, pa i do kardiovaskularnih bolesti.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.