iStock

Vodite bebu na more? Obavezno pročitajte ove važne zdravstvene upute

Autor: ZG/Dnevno.hr

Sunčeva je svjetlost važna za malu djecu zbog proizvodnje vitamina D, no boravak na suncu treba izbjegavati od 10 do 17 sati jer je bebina koža veoma osjetljiva. Djeca moraju u hladovinu, a bebe nikako ne smiju na sunce. Za šetnju i boravak na otvorenom koristite jutarnje termine ili kasno poslijepodne.

Djeca mogu ići na more kada napune mjesec ili dva, ali roditelji moraju paziti da su bebe pravilno odjevene. Bebe mogu na more (uostalom, i u priobalnim se gradovima rađaju djeca), ali treba im obući nešto svijetlo i široko, poput pamučne šire majice ili košuljice i obavezno staviti bijeli šeširić na glavu.

U prvoj godini djetetova života dulje kupanje u moru ne dolazi u obzir, a kreme sa zaštitnim faktorima u prvih šest mjeseci. Dijete starije od šest mjeseci možete staviti u bazen i močiti. Ako je uznemireno, premjestite ga u hladovinu.

Morska voda ne smeta bebama, ali treba ih istuširati nakon što izađu iz mora.

Svako dijete drukčije reagira na more – mogu, ali i ne moraju biti oduševljeni vodom i kupanjem. Bitno je da vodite računa da se dijete bez pritiska navikne na more te da u vodi ne bude dulje od deset minuta.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.