VJEČNO PITANJE: Jaja treba peći na maslinovu ili ‘običnom’ ulju? Evo odgovora!

Autor: Dnevno

Odličan su izbor za doručak, ali važno je paziti kako se pripremaju.

Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Uz maslinovo ulje, jaja će dobiti potpuno drugačiji okus.

Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok, piše Večernji list.

Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer “obična” biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide.

Iako je i maslinovo ulje biljno, njegovim zagrijavanjem ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, te se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa.


Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.