Unsplash

VIŠE NIKAD upala bubrega i mokraćnog mjehura uz ove sastojke iz prirode

Autor: Iva Hanzen

Ljeti je lakše dobiti upala bubrega i mokraćnog mjehura nego što mislimo – mokri kupaći kostimi u kojima provodimo dane, ali i propuh lako ćete potaknuti infekciju urinarnog trakta. Uostalom, ženska mokraćna cijev je kraća od muške pa je bakterijama lakše doći do mjehura. Eto, koji sat duže u mokrom kupaćem i odjednom jedna te ista priča – bakterije počinju  napadati vašu mokraćnu cijev, mjehur, mokraćovod i bubrege te se počinju množiti. Kako bi to spriječili posegnite za ovim prirodnim sastojcima koji usput imaju i fantastičan okus:

1.Peršin

Vezicu peršina stavite u litru zaključale vode, ostavite da odstoji bar 15 minuta i pijte kroz dan. Ako možete popiti više slobodno napravite još koju litru. Bitno je da sve to lijepo izmokrite i da vam bude lakše. Riječ je o receptu koji žene u Dalmaciji i Istri koriste već doslovno 100 godina i zaista funkcionira. Manje će vas peći dok mokrite, lakše ćete ići mokriti,a donekle će vam smanjiti i bolove.

Unsplash

 

2. Cimet i med

Dvije žličice cimeta (najbolje bi bilo cejlonskog, iako može i onaj obični) i žličicu meda stavite u 2 dcl vode i popijte. Ponavljajte nekoliko dana za redom, a što je najbolje ako volite cimet ovaj vam napitak čak neće biti ni težak za popiti. Nije ni peršin loš za popiti, iako neki kažu da ih podsjeća na okus juhice. U svakom slučaju, kad uvidite koliko snažno djelovanje ima, bit će vam svejedno kakav okus ima. Glavno da simptomi nestanu.

Pixabay

 




3. Grickajte brusnicu i pijte vodu

Neka vam posuda s brusnicama uvijek bude u blizini, kao i čaša vode. Dovoljan unos tekućine  najvažnije je što možete učiniti za svoj mjehur i bubrege, a brusnice su i fine osim što su pravi spas. Jedino što vam same brusnice neće puno pomoći. Neka vam peršin bude primaran, a brusnice neka budu sudionici u cijeloj priči. Doduše možete napraviti i čaj od sušenih brusnica. Priprema se jednostavno poput čaja od peršina, jedino što u tom slučaju trebate sušene brusnice. Kada voda provrije, samo ih ubacite u nju i potopite par minuta.

Pixabay




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.