fbpx

VIDEO: Suočite se sa ‘svjetskom sanitarnom krizom’

Autor: P.R.

U 21. stoljeću oko 2.6 milijardi ljudi, odnosno 40 posto svjetske populacije svoje fiziološke potrebe obavljaju prije na otvorenim površinama nego u toaletima koji su povezani u odgovarajući kanalizacijski sustav.

Jonah Hill se odvažio otkriti kako nedostatak sanitarnih čvorova u mnogim zemljama utječe na opće zdravlje. Suočen s činjenicom da u 21. stoljeću oko 2.6 milijardi ljudi, odnosno 40 posto svjetske populacije svoje fiziološke potrebe obavlja prije na otvorenim površinama nego u toaletima koji su povezani u odgovarajući kanalizacijski sustav, dokumentarni materijal kojim je rezultirala njegova odvažnost nikako se ne može svesti pod nazivnik ‘pristojnosti’.

U Indiji i Indoneziji vrlo je česta pojava da ljudi obavljaju nuždu u rijekama. Na taj način, voda zagađena izmetom uzrokuje i zagađenost hrane što vodi masovnom obolijevanju populacije. Činjenica je da bi se oko dva milijuna smrtnih slučajeva godišnje, uglavnom među djecom, moglo smanjiti uvođenjem odgovarajućih sanitarnih čvorova. Unatoč tome, po pitanju ‘svjetske sanitarne krize’, malo se učinilo. Uglavnom prevladava mišljenje da je za spas takve situacije odnosno barem privlačenje međunarodne pozornosti na nju, potrebna jedna ‘toaletna Angelina Jolie’. Tog je mišljenja i Jack Sim, biznismen koji je osnovao ‘Svjetsku organizaciju toaleta’ i uvelike olakšao pristup sanitarnim čvorovima stanovnicima Indonezije.

– Ne mislim da bi ovaj problem trebao Angelinu Jolie kako bi privukao pozornost. Zapravo je potreban netko kao što su glumci koji zarađuju za život u ‘zgražajućim’ komedijama, a njihov ime time postaje globalni predmet sprdnje – rekao je Jonah Hill za Current.


PGLEDAJTE VIDEO:Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.