Ilustracija: Pixabay

(VIDEO) NAJBRŽA ANTISTRESNA TERAPIJA: Primjenjuje se već nekoliko stoljeća, a treba vam samo komad vate ili štapić za uši!

Autor: Zlatko Govedić

Današnji stil života, brz tempo i velika mentalna naprezanja itekako iscrpljuju naše tijelo. Posljedice su umor, nezadovoljstvo, razdražljivost, iscrpljenost, ukratko – stres. Postoje brojne metode opuštanja, od lagane šetnjice u prirodi ili kupke u pjeni s dodanim eteričnim uljima. No rijetko kada imamo vremena za to. Ako nemate vremena čak ni za odmor u zamračenoj sobi s tihom meditativnom glazbom ili nešto u tom stilu, pokušajte s drevnom kineskom metodom koju preporučuju brojni stručnjaci.

Riječ je o masaži jedne specifične točku na uhu.

Metoda dolazi iz kineske akupunkture, a njezina se primjena često naziva i psihorefleksologija. Masažom ove točke možete otkloniti stres. U kineskom se ona naziva shenmen (神門, shén mén), što znači “vrata duha”.

Pravilna masaža izvodi se tako da uzmete komad vate ili štapić za uši i lagano masirate tu točku. Kako bi se postigao pravi učinak, dišite duboko.

Kada udišete okrenite glavu ulijevo, a kada izdišete udesno. Preporučuje se da to ponovite nekoliko minuta svaku večer prije spavanja.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.