Screenshot/Youtube

(VIDEO) ‘Imam 80 godina, ali svi mi daju 30 manje! Ovo su tri tajne moga uspjeha’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Godine i višak kilograma ne pokazuju milost ni prema kome, pa većina pripadnica ljepšeg spola svoje nedostatke odlučuju prikriti na sve moguće načine. Ali, ne i Filomena Warihay (80) iz Floride.

Ova zgodna dama je supruga, majka četvero djece, sportašica i životna savjetnica. Na plaži uvijek nosi bikini i ponosno pokazuje svoju figuru te i u poznim godinama privlači veliku pažnju gdje god se pojavi.

“Svakog jutra budim se puna energije i s osjećajem neke životne svrhe. Blagoslovljena sam energijom, talentom i željom da pomažem drugima kako bi postigli svoj maksimalni potencijal, i zbog toga sam vrlo zahvalna”, kaže Warihay.

Kako kaže, postoje tri tajne njezina fantastičnog izgleda i forme.

Dijeta 70-20-10

Ovaj način prehrane podrazumijeva unos 70 posto kalorija od voća, povrća i žitarica, 20 posto proteina i 10 posto kalorija od masti.

“Puno vremena potrošim u kuhinji pripremajući hranu, ali se na kraju isplati”, kaže Warihay koja se sportom i trčanjem ozbiljnije počela baviti tek u četrdesetoj godini.

Sport

Moja druga kći dobila je sportsku stipendiju kada je bila na prvoj godini fakulteta, pa je počela trčati tri puta tjedno po pet kilometara. Tada me zamolila da joj se pridružim, a ja je nisam mogla odbiti – priznaje, dodajući da se ubrzo nakon toga “navukla” na trčanje na koje je išla i po nekoliko puta tjedno.

Skoro svakodnevnim vježbanjem i pravilnom prehranom, Warihay je postigla zavidnu formu, pa je odlučila da se prijavi na maraton koji se svake godine održavao u Fort Mayersu.

“Pošto sam osvojila zlato u svojoj starosnoj grupi, postala sam potpuno opsjednuta trčanjem i natjecanjima”, kaže Warihay koja je od 40. do 75. svake godine osvajala prvo mjesto na različitim sportskim natjecanjima.

Zahvalnost

Svakog dana, Warihay na komad papira zapiše nešto na čemu je zahvalna, a zatim taj papirić ubaci u teglu s ostalim ceduljicama.

“Veza između uma i tijela je itekako prisutna i smatram da je ona temelj sretnog i uspješnog života. I još jedna stvar, upravo ta veza nam može pomoći da se posvetimo svom psihofizičkom zdravlju i ostanemo u dobroj formi, te da kraju dobijemo dovoljno hrabrosti da i u osmom i devetom desetljeću života ponosno šetamo plažom u bikiniju”, zaključuje ona.

Kada je riječ o motivaciji i vježbanju, vrlo je važno da sebi unaprijed odredimo jasan cilj. Taj cilj će nam pomoći da pojačamo ritam svih vježbi, i ovaj trik koriste svi od ljudi koji rekreativno idu u teretanu do profesionalnih sportaša.

“Ako smo zahvalni na onome što imamo, težimo da budemo sretniji u svojoj koži, a samim tim i više vodimo računa o kontroli mase”, potvrđuje njezinu teoriju Steve Bowers, liječnik i autor knjige “Tajne najzdravijih ljudi”.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.