Teško ćete priznati da ovo radite, ali za svaki slučaj evo kako prestati hrkati!

Autor: I. G.

Kako bi voljenima oko vas omogućili miran san potražili smo 5 savjeta za sprečavanje hrkanja.

Vi ne čujete, što ne znači da ne čuju i on pored, ili oko vas. Hrkanje zna biti jako iritantno za okolinu. Radi mira poslušajte par savjeta portala Moje zdravlje kako se riješiti hrkanja.

1. Podignite uzglavlje u krevetu sa par dodatnih jastuka. Tako podignutim neće vam tkivo iz grla ulaziti u zračne prolaze.
2. Pokušajte spavati na boku, jer spavajući na leđima jezik i nepce zatvaraju prolaz zraka, što uzrokuje hrkanje.
Savjet plus: Kako biste tijekom noći ostali na boku, pokušajte kada idete na spavanje obgrliti jastuk rukama.
3. Osobe koje hrču zbog začepljenog nosa trebaju prije spavanja staviti kapi za nos ili isprati nos sredstvima koja se mogu nabaviti u svim ljekarnama, a temelje se na morskoj vodi.
Kupite u ljekarni trake za nos, koje će vam držati nos otvorenim i na taj način će se povećati protok zraka, što ublažava hrkanje.
4. Ako imate alergiju na prašinu, grinje ili plijesan, neophodno je održavati spavaću sobu izrazito čistom i ako je moguće bez tepiha i zavjesa. Posteljinu treba prati što češće i to na visokim temperaturama.
Alergični na pelud vjerojatno imaju samo sezonske probleme sa hrkanjem. Pomaže čaj od koprive.
5. Par sati prije spavanja ne jedite teške obroke i ne pijte alkoholna pića. Prestanite pušiti, jer pušenje uzrokuje nadražaj sluznice i otok grla, što dovodi do zatvaranja dišnih putova i pojave hrkanja.

Autor:I. G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.