foto: ilustracija/unsplash

Tajni sastojak Jamieja Olivera za neodoljivu vruću čokoladu

Autor: Dnevno.h

Domaću mješavinu praha od kakaa, šećera, naribane čokolade i cimeta možete pripremiti unaprijed kako bi bila pri ruci kad poželite pripremiti toplu poslasticu…

Bolja od kupovne, topla čokolada poznatog chefa Jamieja Olivera zimski je užitak idealan kad poželite nešto slatko i toplo. Domaću mješavinu praha od kakaa, šećera, naribane čokolade i cimeta možete pripremiti unaprijed kako bi bila pri ruci kad poželite pripremiti toplu poslasticu. Želite li naglasiti čokoladni okus, dodati možete i prstohvat soli.

Gustoću prilagodite vlastitom ukusu. Jamie predlaže na količinu od litre mlijeka 6 do 10 žlica pripremljenog praha (ovisno o tome volite li više strukturu kakaa ili guste tople čokolade koja podsjeća na puding).

foto: ilustracija/unsplash

U jednom od recepata Jamie koristi i sljezove kolačiće. Na svaku šalicu dodaje po jedan u zagrijanu čokoladu, a onda ih snažno protrese. To možete napraviti u šejkeru za koktele, staklenkama s poklopcem ili izmiksati štapnim mikserom.

foto: ilustracija/pixabay

Sastojci za vruću čokoladu:

9 dl mlijeka
2 žlice jestivog škroba
3 žlice šećera u prahu
4 žlica kakao praha
žličica cimeta
100 g tamne čokolade (70 posto kakaa)

foto: ilustracija/pixabay

Priprema: 




1. Ulijte mlijeko u veliku posudu pa zagrijte dok gotovo ne zakuha.
2. U međuvremenu naribajte čokoladu i pomiješajte je s ostalim sastojcima (osim mlijeka) pa promiješajte. Na 9 dl mlijeka trebat će vam 8 žlica pripremljenog praha.
3. U zdjelici pomiješajte malo mlijeka i prah pa izmiješajte kako se ne bi napravile grudice.
4. Ulijte smjesu u toplo mlijeko pa kuhajte i pritom miješajte dok ne zavrije. Nastavite s time dok se malo ne zgusne.

 




Autor:Dnevno.h
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.