Pomicanje sata može znatno utjecati na vaše zdravlje: Na udaru su ove skupine ljudi
Tajni sastojak Jamieja Olivera za neodoljivu vruću čokoladu
Domaću mješavinu praha od kakaa, šećera, naribane čokolade i cimeta možete pripremiti unaprijed kako bi bila pri ruci kad poželite pripremiti toplu poslasticu…
Bolja od kupovne, topla čokolada poznatog chefa Jamieja Olivera zimski je užitak idealan kad poželite nešto slatko i toplo. Domaću mješavinu praha od kakaa, šećera, naribane čokolade i cimeta možete pripremiti unaprijed kako bi bila pri ruci kad poželite pripremiti toplu poslasticu. Želite li naglasiti čokoladni okus, dodati možete i prstohvat soli.
Gustoću prilagodite vlastitom ukusu. Jamie predlaže na količinu od litre mlijeka 6 do 10 žlica pripremljenog praha (ovisno o tome volite li više strukturu kakaa ili guste tople čokolade koja podsjeća na puding).
U jednom od recepata Jamie koristi i sljezove kolačiće. Na svaku šalicu dodaje po jedan u zagrijanu čokoladu, a onda ih snažno protrese. To možete napraviti u šejkeru za koktele, staklenkama s poklopcem ili izmiksati štapnim mikserom.
Sastojci za vruću čokoladu:
9 dl mlijeka
2 žlice jestivog škroba
3 žlice šećera u prahu
4 žlica kakao praha
žličica cimeta
100 g tamne čokolade (70 posto kakaa)
Priprema:
1. Ulijte mlijeko u veliku posudu pa zagrijte dok gotovo ne zakuha.
2. U međuvremenu naribajte čokoladu i pomiješajte je s ostalim sastojcima (osim mlijeka) pa promiješajte. Na 9 dl mlijeka trebat će vam 8 žlica pripremljenog praha.
3. U zdjelici pomiješajte malo mlijeka i prah pa izmiješajte kako se ne bi napravile grudice.
4. Ulijte smjesu u toplo mlijeko pa kuhajte i pritom miješajte dok ne zavrije. Nastavite s time dok se malo ne zgusne.
ZADNJE VIJESTI
Sa samo dva prirodna sastojka napravite sprej koji pomaže protiv alergija: Evo i gdje ga koristite
Ovih pet svakodnevnih navika mogu dovesti do čira na želucu: Prvi simptom je neugodno ‘peckanje’
Djevojka živi s bizarnom alergijom, svaki obrok može joj biti koban: ‘Jedem samo dvije stvari’