iStock

SVI KOJI PIJU KAVU OVO MORAJU PROČITATI: Mogli bi se zaprepastiti

Autor: dnevno.hr

Godinama je kava bila stigmatizirana kao nezdrav napitak, no čini se kako to baš i nije tako. Konzumacija kave, neovisno o njenoj vrsti nema nikakve negativne posljedice na organizam. Naime, istraživači Nacionalnog centra za istraživanje raka u SAD-u proveli su gensko istraživanje s više od 500 tisuća sudionika iz Velike Britanije koji su dali krvne uzorke te odgovarali na pitanja o svojim životnim navikama i zdravlju.

Istraživači su povukli paralele između konzumenata kave te istražili i stopu smrtnosti sudionika tijekom deset godina, nakon toga zaključeno je da ljudi koji piju više kave, neovisno o vrsti ili količini iste imaju manju smrtnost unutar tih deset godina od onih koji kavu ne konzumiraju.

Uz to, utvrđeno je i da kava smanjuje upalne procese unutar tijela, a konzumenti kave imaju i niži rizik od dijabetesa tipa dva, a njena je uloga zaštitna i kod senilnosti te Alzheimerove bolesti.

SMRDE VAM NOGE? Spasite okolinu! Isprobajte ove recepte

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.