Pinterest

Svi ga pogrešno kuhaju! Ovaj čaj je bogat vitaminom C, ali samo ako ga pripravite na ovaj način

Autor: ZG/Dnevno.hr

Šipak je sjajan izvor vitamina C, ali treba znati da djeluje samo ako se sprema pravilno. Kad voda provrije, lonac sklonite s vatre. Nakon nekoliko minuta dodajte izgnječen šipak, poklopite, ostavite preko noći i popijte sutradan.

Naime, postoje tri načina kuhanja čaja.

Infuz znači da se u provrelu vodu čaj stavi na desetak minuta pa se procijedi i popije.

Macerat znači da se čaj samo potapa u hladnu ili mlaku vodu te se ne kuha, kao npr. bijeli sljez.

Dekokt znači da se sjemenke čaja preko noći ostavljaju u vodu pa se u njoj kuhaju sutradan.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.