Ilustracija

Stručnjaci napokon odgovorili: Koliko često treba prati posteljinu, jastučnice te ručnike za lice i tijelo?

Autor: Zlatko Govedić

Akne i drugi problemi na koži često su posljedice materijala koji dolaze u kontakt s licem i tijelom. To se napose odnosi na ručnike za tijelo i lice, jastučnice i posteljinu. Stručnjaci napominju da ih treba prati veoma često.

Bakterije, ulja, ostaci proizvoda za njegu kože i kose, završavaju na jastuku preko noći pa mogu pridonijeti aknama ili iritaciji. Da biste izbjegli ili umanjili taj problem, stručnjaci predlažu da jastučnicu promijenite svaki dan ili je barem okrenete na drugu stranu i zamijenite svaki drugi dan.

Da budete sigurni da ručnici za tijelo ne uzrokuju probleme s kožom, treba da ih mijenjate nakon dva ili tri pranja. Također, nakon svakog pranja treba da ih dokraja osušite na zraku.

Za razliku od onih za tijelo, ručnike za lice treba ipak malo češće mijenjati, pa stručnjaci savjetuju zamjenu nakon svake uporabe.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.