Wikimedia Commons

Šokantna tvrdnja ruske psihologinje: Poderane hlače i čarape, neuredna kosa… simptomi su ove teške bolesti!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Novi trendovi koji ohrabruju mlade da se seksualno oslobode te iskušaju sve, vodi do teških psihičkih poremećaja i degradacije čitavog društva, tvrdi psihologinja Irina Medvedeva, ravnateljica Javnog zdravlja za demografsku sigurnost u Rusiji.

“Živimo u društvu u kojemu se grubi psihijatrijski simptomi promoviraju kao poželjni”, rekla je Medvedeva.

Psihijatrijski porazi vode kršenju morala, a moralne distorzije nužno povlače sa sobom mentalne deformacije.

Prema njezinim riječima, postoje umjetna mentalna infekcija naroda, posebno mlađe generacije, pa čak i djece. Ponekad se to naziva: “seksualno prosvjetljenje”, ponekad se predlaže nešto drugo, dok se ne otruje mozak i dok se moral sasvim ne uništi.

“Obratite pozornost, nepristojno se stalno promoviraju: prljava i masna kosa, poderane čarape, poderane jeans hlače, preveliki kaputi ili jakne, pogrešno zakopčane košulje…

Psihijatrijske bolnice znaju da u povijesti bolesti postoji stavka: urednost pacijenta. Ako je pacijent neuredan, to je pokazatelj vrlo teškog psihijatrijskog poremećaja. Kada osoba neprestano nosi poderane čarape ili ne pere kosu, to je psihijatrijski simptom koji se danas, nažalost, smatra modom.

Druga kvaliteta čovjeka jest pretjerani racionalizam koji se danas nameće kao pragmatizam. To je također znak shizofrenije.

Prosječna osoba misli da je shizofrenik iracionalan. To nije istina. Shizofrenija je pretjerano racionalna, ali istodobno i neosjetljiva. To je – manje emocija, više pragmatizma; a ideolozi nove mode danas potiču mlade upravo na to, što je veoma težak simptom.

Ovo nije samo nametanje raznih vrsta perverzija, poput voajerizma (gledanje reality TV emisija), nego i popularizacija seksopatoloških odstupanja. A seksopatologija je deo psihopatologije.

Ali najvažnije u uništavanju intimne sramote jest to što kada mladićima govore o sigurnom seksu, ohrabruju ih da zadovolje svoje seksualne interese, umanjujući vrijednost obiteljsko-bračnih veza koje su suština u izgradnji normalne psihe. U odsustvu intimne sramote, dolazi do različitih i bolnih poremećaja psihe. Ovo posebno vodi do mentalne degradacije čitavog društva”, zaključuje Medvedeva.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.