Foto: Ilustracija/Pixabay

SNAŽAN BORAC PROTIV NESANICE: Jedan oraščić, krcat zdravljem, riješit će vas ovog problema, ali oprezno s količinom

Autor: M.V.

Bez obzira borite li se sa nesanicom koju uzrokuje nezdrava prehrana, alkohol ili pak psihološke ili fizičke smetnje, jedna namirnica riješit će vas svih problema i dopustit vam da brzo utonete u san. Najbolja stvar od svega je što se radi o potpuno prirodnom lijeku koji, uostalom, donosi i druge dobrobiti.

Koristi se kao narodni lijek za probavne tegobe, infekcije i reumatske bolesti. Preporuča se za njegu usne šupljine te kao snažan afrodizijak. Ipak, treba pripaziti, muškatni oraščić najdjelotvorniji je u manjim količinama. Preporuča se najviše tri grama jer u većim količinama može izazvati prekomjerno znojenje, anksioznost i ubrzan rad srca. S druge strane, u prekomjernim količinama izaziva halucinacije i grčeve te može biti opasan po život.

Muškatni oraščić djeluje i kao svojevrsni sedativ pa se preporuča u slučajevima borbe protiv nesanice. U tom slučaju dovoljno je samo pola žlice mljevenog muškatnog oraščića u čaši tople vode. Preporuča se konzumacija par sati prije spavanja.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.