Shutterstock

Sezona je trešanja! Donosimo vam sedam razloga zbog kojih ćete ih svakako uvrstiti u svoju prehranu

Autor: Zlatko Govedić

Ljeto je godišnje doba koje, između ostalog, donosi i obilje trešanja – ukusnog voća bogatog vitaminima i mineralima.

Trešnje višestruko pridonose zdravlju i ljepoti. Odličan su izvor vitamina: A, B1, B2, B3, B6, C i K, kao i minerala: kalija, kalcija, magnezija, fosfora, cinka, mangana i bakra.

Usto, trešnje sadrže i hranljiva vlakna, organske kiseline, proteine, celulozu i pektin, a istodobno su antioksidans pa stoga pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i pomlađuju organizam.

Pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, ublažavaju upale mišića, a kako potiču proizvodnju kolagena, vrlo su bitne za lijep i mladenački izgled kože te zdravlje kostiju.

Otkrivamo vam šest razloga zašto ove sezone morate uvrstiti trešnje u svoju prehranu:

1. Čuvaju srce i krve žile.

2. Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove.




4. Čiste bubrege i mokraćne kanale.

5. Pomažu u održavanju linije i mršavljenju.

6. Odličan su izvor kalcija.




7. Čuvaju mladenački izgled.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.