fbpx
Ilustracija

Ruski psiholog Svijaš: Ovom jednostavnom metodom svatko može pobijediti napad panike ili straha!

Autor: Zlatko Govedić

Ruski psiholog Aleksandar Svijaš daje vrlo djelotvoran savjet kako brzo i lako pobijediti bilo koji strah. Postupak se sastoji od tri faze.

Prva faza:

Kada osjetite strah, odmah se, namjerno i pretjerano, uplašite još više, koliko god možete. Počnite drhtati cijelom tijelom, osjetite da vam se diže kosa na glavi i sl.

Druga faza:

Napravite jedan korak sa strane i u umu vidite sebe – sa strane. Dajte svojoj mašti na volju. Promatrajte sebe tako jadnog, blijedog, s izrogačenim očima, kako drhtite cijelim tijelom, kako vam niz lice curi ledeni znoj i razlijeva se kao rijeka po podu, kako cvokoćete zubima iz sveg glasa, kako vam se sva kosa podigla na glavi kao bodlje na ježu, kako se pokušavate sakriti ispod pokrivača ili pobjeći.
Treća faza:

To će vam sve postati vrlo smiješno i počet ćete se smijati. Slatko ćete se nasmijati samom sebi. Dok se smijete, strah će definitivno nestati. Posve ćete se smiriti jer smijeh poništava strah.

Ono što vam je smiješno nikada više za vas neće biti strašno. To je jednostavna, mnogostruko isprobana metoda koja daje izvrsne rezultate. Kada vas sljedeći put uhvati panika ili strah, isprobajte ovu vježbu. Mogli biste iznenaditi sami sebe.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.